De meest voorkomende auto ongelukken De meest voorkomende auto ongelukken

De meest voorkomende auto ongelukken

Heb jij ooit je auto laten maken bij Wellcoll – auto reparatie na een auto ongeluk? Hmm nee? Geluksvogel! Dan ga ik ervan uit dat je nog nooit een (ernstig) auto ongeluk gehad hebt. Heb jij enig idee wat de meest voorkomende auto ongelukken zijn? Ik wel! Die lees je hieronder!

Achteraanrijding, de meest voorkomende

De meest voorkomende vorm van auto ongelukken is de achteraanrijding. Hierbij wordt je auto van achter geraakt of natuurlijk andersom. Je moet het je zo voorstellen. Je rijdt op de snelweg en degene die voor je rijdt merkt iets vreemds aan zijn auto. Hij remt daarom plotseling omdat hij bang is dat er iets mis is. In alle stress is hij niet aan de kant gaan staan maar midden op de weg stil gaan staan. Dit zag jij natuurlijk niet aankomen en ondanks het feit dat je heel hard op de rem trapt kom je bij diegene achterop terecht. Vise versa kan dit natuurlijk ook voorkomen en dan wordt jouw auto geraakt. Op deze manier kan heel gemakkelijk een achteraanrijding ontstaan.

Vooraanrijding ofwel frontale botsing

Je rijdt ‘s nachts terug naar huis. Je was op een bruiloft en het is nu al bijna drie uur in de nacht. Je hebt een BOB bij je waardoor je lekker rustig kan zitten op de passagiersstoel. Je zus heeft zichzelf opgeoffert om de BOB te zijn vanavond. Haar rijstijl is veilig en rustig waardoor je je veilig voelt bij haar in de auto. Echter zie je vanaf het einde van de weg een slingerende auto jullie kant opkomen. Je zus wilt uitwijken omdat ze het niet helemaal vertrouwd, maar de weg is zo smal dat ze geen kant op kan gaan. De slingerende auto komt dichterbij, dichterbij en rijdt zo tegen jullie auto aan. Jullie auto wordt van voren geraakt en jullie vooraanrijding is een feit.

Kettingbotsing

Om de kettingbotsing het beste uit te leggen gaan we weer even terug naar de snelweg. Je had een achteraanrijding veroorzaakt omdat je achterop de auto voor je bent gekomen. De auto voor je remde plotseling en de auto kon met zo’n hoge snelheid niet meer op tijd stoppen. Echter reed jij niet alleen op de weg. Alle auto’s voor en achter je reden met dezelfde snelheid. Daar waar jij moet stoppen voor de auto voor jou op de weg, moest de auto achter jou stoppen voor jouw auto op de weg. Zo moesten er een hoop auto’s achter jou stoppen voor de auto voor hun doordat de auto voor jou stil is gaan staan. Jij kon niet op tijd reageren en knalde tegen de auto voor je aan. Als dit ook het geval is voor de auto’s achter je en als zij ook tegen elkaar aan rijden ontstaat er een kettingbotsing.

Auto ongelukken

De meest voorkomende auto ongelukken zijn aanrijdingen en kettingbotsingen. Bij aanrijdingen moet je denken aan de specifieke achter aanrijdingen en voor aanrijdingen. Een auto ongeluk kan er voor zorgen dat meerdere auto’s betrokken raken, denk hierbij aan een kettingbotsing.

Reageren is niet mogelijk.