Helmen voor de motor Helmen voor de motor

Helmen voor de motor

Dat je op de motor een helm nodig hebt, dat weet je waarschijnlijk al. Dat is natuurlijk niet voor niets. Een motorhelm beschermt je mocht je ten val komen met je motor of in een ongeluk terecht komen bijvoorbeeld. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een helm. Met een systeemhelm heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om hem open en dicht te dragen. Er zijn daarnaast nog meer varianten motorhelmen. Natuurlijk zijn deze er allemaal van verschillende merken en met verschillende ontwerpen. 

Systeemhelm

Een systeemhelm is een helm die je zowel open als gesloten kunt dragen. Een volledig gesloten helm is doorgaans veiliger, omdat je hoofd volledig beschermd wordt. Als je in mooie landschappen wil gaan rijden is het juist weer fijn om meer van de omgeving direct te kunnen zien. Dan kun je een systeemhelm open dragen. Dat is het fijne aan een systeemhelm. Het biedt je de mogelijkheid van zowel een gesloten als een open helm. Het is wat dat betreft de meest flexibele keuze in een motorhelm.

Andere helmen

Maar als je vooral motorrijdt om van A naar B te komen en weer terug, is een integraalhelm een veiligere keuze. Deze is volledig afgesloten. Dat maakt het ook een zwaardere helm dan een jethelm bijvoorbeeld. Een jethelm is een helm waarbij er geen voorzijde is en ook geen kinstuk. Daardoor is deze helm weer veel lichter dan andere helmen en ook gemakkelijker mee te nemen in bagage. Naast de systeemhelm, integraalhelm en jethelm zijn er nog allroad en cross helmen. 

Welke kies je

De crosshelm is natuurlijk bedoeld voor crossen en ook de allroad helm is veelzijdig. Allroad helmen lijken op cross helmen, maar zijn ook voorzien van een vizier en zijn stiller dan cross helmen. Het is dus maar net waar je voornamelijk de motor voor gebruikt welke helm voor jou ideaal is. 

Reageren is niet mogelijk.