Waar bestaat een autosleutel uit? Waar bestaat een autosleutel uit?

Waar bestaat een autosleutel uit?

Je maakt gebruik van je auto en steekt  je autosleutel in het contactslot. Je auto start en je rijd weg. Zo makkelijk is het. Tenminste zo lijkt het. Een autosleutel die je hier en daar soms kwijtraakt en als hij weg is bestel je toch gewoon een nieuwe? Je autosleutel vervang je wel weer gewoon geen probleem. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom jouw autosleutel een hele behuizing heeft en niet een simpele sleutel is? Wat er in de behuizing zit? Ik wel en wat daarin zit vertel ik jou hieronder! Wil je nou meer details weten? Kijk dan op autosleutel-services.nl!

Behuizing van de sleutel

Met behuizing van een autosleutel wordt datgene dat alle sleutelonderdelen bij elkaar houdt bedoeld. De omhulsel om de sleutel heen is de behuizing. De behuizing houdt niet alleen alles bijeen maar beschermt ook alle onderdelen daarbinnen. Op de behuizing vind je vaak drukknoppen ingebouwd. Deze bestaan altijd uit een vergrendel en een ontgrendelknop voor de auto. Soms heeft een sleutel een derde knop die meestal als functie de achterbak openen heeft. De behuizing van een autosleutel kan verschillend materiaal hebben. De behuizing wordt het meest gemaakt uit plastic of siliconen.

Printplaat 

De printplaat is het hart van de sleutel. Zonder printplaat werken de knoppen van je sleutel niet en krijg je de deur niet meer met een druk open of op slot. De printplaat is het de groene chip die binnen in de behuizing van de sleutel zit. Deze groene chip beheert alle elektronica die nodig is voor de autosleutel en de bijbehorende functies. De knoppen die je op de behuizing van jouw autosleutel ziet zitten zijn bovenop de daadwerkelijke drukknoppen op de printplaat. De drukknoppen zitten gesoldeerd op de printplaat en worden ook wel microswitches genoemd.

Transponder

De transponder (startonderbreker) is een chip in de autosleutel met als functie je auto extra te beveiligen. Sinds 1996 worden er transponders in autosleutels gebouwd. Op het moment dat je je sleutel in je auto steekt krijgt de motor van je auto een signaal van de transponder dat de auto gestart mag worden. De beveiliging van de auto is dus eigenlijk gericht op het voorkomen dat iemand je auto kan starten zonder sleutel en er met je auto vandoor gaat. Een transponder komt meestal voor in twee vormen. De eerste vorm is een transponder die lijkt op een rechthoekige magneet. De tweede vorm is een transponder die verwerkt zit in een klein doorzichtig glazen buisje.

Sleutelbaard: de werkelijke sleutel

De sleutelbaard is de werkelijke sleutel. De sleutelbaard is het ijzeren gedeelte van de sleutel met inkepingen dat echt in het contactslot van je auto gaat. Tegenwoordig met de opkomst van de smart key en de keyless entry hebben niet alle autosleutels meer een sleutelbaard omdat het niet meer altijd nodig is.

Geen stroom zonder batterij

Een autosleutel maakt naast alle elektronische snufjes ook gebruik van normale knoopcel batterijen. Deze knoopcel batterijen zijn platte ronde batterijen met namen waarin meestal de letters CR in voorkomen met daarna vier cijfers die de afmetingen van de batterij weergeven. De batterij van een autosleutel kan je makkelijk zelf bestellen en vervangen.

Jouw sleutel bestaat uit?

Jouw sleutel bestaat dus uit een behuizing. Je behuizing houd de printplaat, de transponder, de sleutelbaard en de batterij bijeen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen in jouw sleutel die ervoor zorgen dat je altijd de weg op kan!

Reageren is niet mogelijk.