Zo zorg je beter voor je hond Zo zorg je beter voor je hond

Zo zorg je beter voor je hond

Een hond toevoegen aan je gezin is een grote stap. Het is geen keuze die je zomaar moet nemen, er komt namelijk veel kijken bij het nemen van een hond. Van het voeren van je hond tot het uitlaten en trainen van je hond, een gelukkige hond zal je krijgen door rekening te houden met alles wat je hond nodig kan hebben. In dit artikel gaan we kijken naar een aantal basis dingen die je moet weten om een gelukkige en blije hond te krijgen.

Wat voor hondenvoer moet ik kopen?

Als jij je dit vaker afvraagt dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel hondenvoer merken op de markt, omdat elke hond anders is! De algemene categorieën voor hondenvoer zijn leeftijd, gesteriliseerd en allergieën. Ja ook honden hebben allergieën! Deze allergieën zijn meestal voor eiwitten. Eiwitten zitten zoals je misschien al weet, in vlees en honden staan bekend om het eten van vlees. Maar waarom kunnen ze dan allergisch zijn voor eiwitten zal je denken? Dat komt door de grote van de eiwit. Deze is voor sommige honden moeilijk afbreekbaar waardoor zij een andere reactie hebben op het voer dan een hond die hier geen moeite mee heeft. Maar wat moet een hond met allergie voor eiwit dan eten? Dat is een goede vraag en het antwoord is koud geperste hondenbrokken van zalm! Geperste hondenbrokken bevatten kleinere eiwitten, omdat deze in het persproces dat koud gebeurt al zijn afgebroken. Daarnaast bestaat zalm uit kleinere eiwitten dan bijvoorbeeld kip of rund. Ook is de omega-3 en omega-6 die in zalm zit enorm goed voor de vacht van je hond! 

Hondenvoer kopen doe je dus niet zomaar en denk goed na voordat je hondenvoer aanschaft! Voor je hond is het dus belangrijk of je hondenvoer koopt op basis van zijn leeftijd bijvoorbeeld: puppyvoer of volwassen hondenvoer en op basis van medisch achtergrond. Gesteriliseerde honden zullen namelijk eerder dik worden dan honden die niet geholpen zijn. 

Waar doet je hond zijn behoeften?

Een hond gaat niet zoals een kat op een kattenbak of hondenbak. Een hond moet je voor zijn behoeften uitlaten. Dit doe je met een riem en halsband of tuigje. Op basis van je eigen voorkeuren kan je tussen de twee kiezen. Voor sommige hondenrassen is het makkelijker om een halsband te nemen dan een hondentuigje en vice versa. Honden hadden vroeger namelijk allemaal een eigen functie. Een goed voorbeeld hiervan is de husky, die vaak gebruikt werd voor het voorttrekken van een slee. Het ras houdt daarom van trekken en een tuigje is een onderdeel hiervan. 

Wil je dat je hond niet trekt aan de riem? Dit moet je trainen en ook hiervoor is het belangrijk wat je gebruikt. Als een husky houdt van trekken en tuigjes gebruikt werden voor het voorttrekken van de slee kan het een slimmer idee zijn om een halsband aan te schaffen! 

Moet je je hond trainen?

Trainen is een belangrijk deel van het opvoeden van je hond. Een ongetrainde hond zal namelijk moeilijk handelbaar zijn. Zoals in de vorige paragraaf genoemd is; je wilt niet dat je hond je omver trekt. Hiervoor is het belangrijk om jonge leeftijd te beginnen. Je kan met je hond naar een puppycursus gaan. Bij een puppy cursus leer je voornamelijk hoe je het beste kan communiceren met je hond, we spreken namelijk niet dezelfde taal! Ook is het net zo belangrijk om je hond te trainen als het is om ermee te spelen. Honden zijn van nature dieren die elke dag wel bezig zijn en veel hondenrassen hebben de breincapaciteit om ingewikkelde dingen te begrijpen. Het trainen en spelen helpt het gedrag van de hond een positieve draai te geven. Honden die niet trainen en spelen zijn vaak wilder en kunnen ongewenst gedrag vertonen, zoals het slopen van spullen. Tevens wordt je hond enorm blij van het trainen en spelen, je hond wilt namelijk net zo graag als jij een band scheppen!

Reageren is niet mogelijk.