Energie aanbieders en windenergie Energie aanbieders en windenergie

Energie aanbieders en windenergie

Steeds meer energie aanbieders bieden groene stroom aan dat opgewekt is door windenergie. Het is voor veel mensen nog een onduidelijk onderwerp terwijl groene stroom steeds populairder wordt. Dat is de reden dat dit artikel is geschreven. Het is namelijk belangrijk om het ontstaan van windenergie te weten en hoe het tegenwoordig in zijn werking gaat. Wanneer je eraan twijfelt om groene energie af te nemen bij een van de energie aanbieders is het handig om dit artikel door te lezen.

Oude methode

Het gebruik van wind als energiebron is al eeuwen oud. Het werd vroeger namelijk gebruikt voor mechanische arbeid. Je kunt hierbij denken aan de molens die je nog in Nederland ziet staan. Doordat de wieken van deze molens door de wind ronddraaiden kon bijvoorbeeld meel worden gemaakt of werden polders drooggemalen. Deze methode werkte natuurlijk alleen als er wind stond. Dat is de reden dat door het ontstaan van de stoommachine de molens niet meer werden gebruikt.

Tegenwoordig

Deze dagen is het gebruik van windenergie populair om groene stroom op te wekken. Deze groene stroom kan opgewekt worden door het gebruik van windmolens. Je hebt deze windmolens vast al wel gezien. Ze staan namelijk door het gehele land. Daarnaast zijn er twee windmolenparken in de Noordzee. Deze kan je alleen zien door een heldere lucht wanneer je aan de kust bent. De wind wordt opgewekt doordat de wieken van de molen gaan draaien. Het is eigenlijk een molen van vroeger in een nieuw jasje met een verbeterde techniek.

Groene energie

Doordat groene energie steeds populairder wordt is het ook steeds belangrijker om door de wind veel energie op te wekken. Doordat de vraag stijgt moet het aanbod ook groter worden. Dat is de reden dat er plannen zijn om nog een windmolenpark in de Noordzee te bouwen. Dit wordt alleen tegengehouden door activisten. Dit wordt tegengehouden doordat het uitzicht belemmert zou gaan raken. Groene energie is belangrijk om het milieu schoon te houden daarom is het voor de consument noodzakelijk om groene stroom af te nemen.

Reageren is niet mogelijk.