Fiscale voordelen laadpaal kopen bij een bedrijfspand Fiscale voordelen laadpaal kopen bij een bedrijfspand

Bedrijven die een laadpaal kopen kunnen rekenen op verschillende fiscale voordeelregelingen en subsidies. Wil je weten of een laadpaal kopen ook voor jouw bedrijf deze voordelen kan bieden? In dit artikel vind je alle informatie over de voordelen van zakelijke laadpalen en de voorwaarden die erbij horen.

 

De reden van fiscale voordelen voor zakelijke laadpunten

De Nederlandse overheid wordt door het klimaatverdrag gedwongen om CO2-maatregelen te nemen. Daarom zijn er verschillende fiscale voordelen als je als bedrijf een laadpaal wil kopen. Er zijn meerdere fiscale regelingen waar je in aanmerking voor kan komen. Het is verstandig om deze regelingen goed te bekijken en om te berekenen wat het voordeel voor jou laadpaal kan zijn.

 

De fiscale voordelen bij een laadpaal kopen

Het netto voordeel van een laadpaal kopen kan oplopen tot 16%. Het is wel belangrijk om te weten dat de zakelijke investering in de laadpaal minimaal €2.500 moet zijn. De eerste regeling waar je voor in aanmerking kan komen is de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Met de MIA is het mogelijk om tot 36% van het investeringsbedrag van de laadpaal in mindering te brengen op de fiscale winst van je onderneming. Dit komt bij een investering van €2.500 neer op ongeveer €900. Onder de MIA vallen alle kosten voor het gebruiksklaar maken van het oplaadpunt.

 

De tweede fiscale regeling waar je in aanmerking voor kan komen is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Met de VAMIL kan je zelf bepalen wanneer je investering in het laadpunt afschrijft. Schrijf je de laadpaal snel af, dan vermindert de fiscale winst en betaal je dus minder belasting. Valt je winst dat jaar toevallig tegen? Dan kan je dankzij de VAMIL dit jaar een minder groot deel van de investering afschrijven.

 

De laatste is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kan je een investeringsaftrek krijgen van 28%. Dit betekent dat je bij een investering van €2.500 in laadpalen, zo’n €784 aan voordeel kan krijgen. De KIA is niet meer geldig op elektrische auto’s maar wel op de laadpunten. Al met al maken al deze fiscale voordelen het interessant om laadpalen te kopen voor bij je bedrijf. In principe komt elke ondernemer die inkomsten- en vennootschapsbelasting betaalt in aanmerking voor de voordelen. Het beste kan je bij de Belastingdienst informeren naar de belangrijkste voordelen.

Reageren is niet mogelijk.