Wat is Van Heijningen personal training? Wat is Van Heijningen personal training?

Wat is Van Heijningen personal training?

Personal training is steeds populairder en steeds meer mensen maken er ook gebruik van. Maar wat is personal training nu eigenlijk? En waarom kiezen mensen voor personal training door bijvoorbeeld Van Heijningen Personal Training? Alles over personal training en of het iets voor jou is om te starten bij Van Heijningen Personal Training lees je in dit artikel.

Wat houdt personal training in?

Bij personal training train je doorgaans één op één met een training. Dit kan binnen of buiten zijn en is altijd resultaatgericht. Met personal training werk je op de lange termijn aan een gezondere leefstijl. Een personal trainer zal je blijven motiveren om altijd het uiterste te geven. Een personal trainer werkt ook goed als stok achter de deur als je vaak geen zin hebt. De afspraak van de personal trainer staat altijd, ook als het regent, als je moe bent of gewoon geen zin hebt.

Waarom personal training?

Personal training kan jou de extra motivatie geven om toch te gaan sporten. Samen met de personal trainer stel je concrete en realistische doelen. Om deze doelen te halen zorgt de personal trainer dat je de juiste balans vindt in beweging, voeding en herstel. Daarnaast kijkt een trainer ook naar gedragsverandering door het afleren van slechte gewoontes en het aanleren van goede gewoontes.

Doelen en personal training sessie

Er zijn verschillende doelen die je kan stellen voordat je met personal training begint. Het is wel belangrijk om te kiezen voor haalbare doelen. Wil je bijvoorbeeld fitter voelen, afvallen, gezonder leven, meer energie krijgen of zorgen dat je geen last meer hebt van een blessure en deze ook wil voorkomen? Dit zijn zomaar een aantal veelvoorkomende doelen. Je kan er ook voor kiezen om te gaan trainen voor een specifiek doel zoals het lopen van een hardloopwedstrijd. Een personal trainer zal de training afstellen op jouw doelen. Daarnaast kan hij of zij je adviseren en helpen met het stellen van haalbare doelen.

Een personal training sessie is vaak zo ingericht dat je op een effectieve manier de doelstelling haalt. De personal trainer maakt een schema met de meest effectieve oefeningen en motiveert je tijdens het doen van deze oefening. Hij of zij zal je ook de juiste techniek aanleren van verschillende oefeningen om blessures te voorkomen. Meestal duren de sessies tussen de 30 en 60 minuten.

Reageren is niet mogelijk.