Dental Center Fitgebit en hoe gaatjes ontstaan in het gebit? Dental Center Fitgebit en hoe gaatjes ontstaan in het gebit?

Dental Center Fitgebit en hoe gaatjes ontstaan in het gebit?

Heeft u last van een gaatje in het gebit? Dan helpen de specialisten van Dental Center Fitgebit u graag! U hoeft bij Dental Center Fitgebit niet eeuwenlang op de wachtlijst te staan. Ook voor spoedgevallen kunt u terecht bij deze praktijk. In dit artikel bespreken we waardoor de gaatjes eigenlijk ontstaan en hoe u dit kunt voorkomen. Zo kunt u altijd genieten van een mooie stralende lach en heeft u geen pijn meer aan het gebit!

Preventie is belangrijk

Preventie is erg belangrijk bij het voorkomen van gaatjes in het gebit. Door kinderen en ook volwassenen te leren hoe zij de tanden goed poetsen kunnen veel gaatjes in het gebit voorkomen worden. Een gaatje in de tanden of kies kost al snel 1600 euro per leven. Dit blijkt uit een onderzoek van een verzekeraar in Amerika. Na het vullen van een gaatje moet men vaak nog jarenlang reparatiekosten gemaakt worden. Soms moet er zelfs een dure kroon op de tanden gezet worden. Als de tand helemaal niet meer te redden is moet er zelfs een implantaat in het gebit gezet worden. De gaatjes in tanden zijn ook gemakkelijk te voorkomen. Door mensen te leren hoe men zorgvuldig de tanden moet poetsen is 70%  van de gaatjes te voorkomen.

Gevolgen van slechte mondhygiëne

Cijfers binnen de mondhygiëne in Nederland wekken een verontrustend beeld. Bijna 10 procent van alle Nederlandse kinderen onder de 5 jaar heeft al last van ernstige cariës, de medische term voor gaatjes. Zodra de melktanden worden gewisseld zal ook het volwassen gebit vaak aangetast worden. Dit komt door de poetsgewoonten van deze mensen.

Preventie toegepast

Het verzorgen van het gebit is helemaal niet zo moeilijk en daarom is het zonde dat zoveel mensen te kampen hebben met gaatjes in het gebit. Gebruik bijvoorbeeld fluoridepasta en tandenstokers. Ook het consumeren van minder suiker zal een positieve invloed hebben op de gezondheid van het gebit. Tevens de hulp van ouders belangrijk. Zij moeten de kinderen voorzien van goede poetsinstructies zodat het voorkomen van gaatjes al begint bij het melkgebit.

Reageren is niet mogelijk.