Focus beter en slimmer Focus beter en slimmer

Focus beter en slimmer

 

Vertoon jij vaak uitstelgedrag? Denk je dat er niet genoeg uren in één dag zitten? Sluit je dan maar aan bij al die mensen, die denken dat ze ADD hebben (attention deficit disorder). Mensen maken er grapjes over, maar het is echt geen lachertje. Focus en concentratie zijn voor succes in je carrière en in je privéleven zeer waardevolle hulpmiddelen. Dit artikel onderzoekt verschillende manieren om jouw focus en productiviteit voor dagelijkse taken op het werk en thuis te verhogen.

 

Muziek kan de saaiste klus aangenamer maken en het helpt om mentale blokkades te laten verdwijnen om meer creativiteit mogelijk te maken. Probeer te spelen met verschillende soorten muziek en zie welk genre voor jou het beste werkt. Klassieke muziek lijkt het populairst te zijn, omdat het de geest ontspant en het helpt bij het organiseren van gedachten. Muziek kan ook je gemoedstoestand veranderen en je humeur verbeteren. Luisteren naar muziek is iets wat iedereen kan doen om zichzelf gelukkiger en slimmer te maken.

 

Er zijn veel dingen op het werk die je kunt doen om gefocust te blijven. Maak elke dag tijdblokken waarin mensen met je kunnen praten in plaats van voortdurend onderbroken te worden. Werk om een burn-out te voorkomen elke dag maar een bepaalde tijd aan een project. Zorg voor een goede stoel, die die de fysieke afleiding van een pijnlijke nek of rug wegneemt. Vul aan het begin van de dag je waterfles bij om het aantal keren dat je water moet gaan halen en moet praten met collega’s te beperken. Ontdek ten slotte wat het beste moment van de dag is om alledaagse taken, die niet veel van je vergen, te volbrengen.

 

Misschien probeer je wel in één keer te veel te doen of dingen uit te stellen tot de volgende dag omdat je wilt dat het perfect wordt gedaan. Het belangrijkste is om projecten op tijd en correct af te ronden door gebruik te maken van tijdmanagementtechnieken. Begin elke dag met een takenlijst te maken en houd je er ook aan. Geef elke taak een prioriteit en houd, om praktisch te kunnen zijn, de dagelijkse taken klein in omvang. Houd een bijgewerkte kalender of een planner bij om belangrijke datums, deadlines en taken bij te houden. Besteed aandacht aan details en neem de tijd om grondig te zijn… en vooral ook om gewoon plezier te hebben!

 

Reageren is niet mogelijk.