Leerproblemen bij kinderen verhelpen met de Onderwijspraktijk van de Wijk Leerproblemen bij kinderen verhelpen met de Onderwijspraktijk van de Wijk

Leerproblemen bij kinderen verhelpen met De Onderwijspraktijk Van De Wijk

Het is niet zo dat er vroeger minder leerproblemen bij kinderen voorkwamen dan tegenwoordig. Er worden alleen meer verschillende soorten problemen gedefinieerd. Wij, bij De Onderwijspraktijk Van De Wijk doen dit zodat er persoonlijke oplossingen geboden kunnen worden voor uw kind, in de vorm van advies of actieve hulp.

Soorten problemen

Dyslexie is niet het enige wat een leerprobleem vormt voor kinderen, er zijn verschillende soorten problemen. Deze problemen zijn niet noodzakelijk te wijten aan een daadwerkelijke leerstoornis omdat een kind soms nou eenmaal extra hulp nodig heeft bij een bepaald vak. Daarnaast hoeft het niet per se zo te zijn dat er een leerstoornis te bekennen is, het kan gewoon zijn dat een kind een steuntje in de rug nodig heeft omdat het wat moeite heeft met een vak.

  • Dyslexie is alom bekend, maar houdt in dat een kind moeite heeft met lezen, spellen en schrijven.
  • Dysgrafie betekent moeite heeft met het aanleren van de basisvaardigheden van schrijven.
  • Dyscalculie kennen de meeste ouders ook wel en houdt in dat vooral rekenen en wiskunde lastig zijn voor het kind.
  • Dysorthografie is een spellingsstoornis waardoor juist schrijven lastig wordt.
  • Non-verbale leerstoornis heeft meer te maken met hoe een kind prikkels ontvangt. Vooral non-verbale informatie wordt niet begrepen.

Nu heeft u de soorten problemen op een rijtje en kan er gekeken worden welke vorm van leerproblemen eventueel toepasbaar zijn op uw kind.

Oplossingen op maat

Er komen vaker leerproblemen voor dan ouders willen weten en ze geven dus geen persoonlijke oplossing die een ervaringsdeskundige zo zou kunnen bieden. Voor welke soort problemen die een kind heeft is er een gepaste, persoonlijk gevormde oplossing op maat te vinden. Door open te staan voor de kennis die een expert van De Onderwijspraktijk van de Wijk met u kan delen, kan uw kind door middel van een persoonlijke oplossing geholpen worden om, ondanks de extra moeilijkheidsgraad die hij of zij heeft meegekregen, het maximale uit het leervermogen te halen.

Reageren is niet mogelijk.