5 tips om iemand te verrassen met lekkernijen 5 tips om iemand te verrassen met lekkernijen

5 tips om iemand te verrassen met lekkernijen

Wil je iemand iets cadeau geven, maar heb je geen idee wat? Geef dan eens wat lekkers cadeau. Zo voorkom je dat je ‘troep’ geeft, omdat lekkernijen altijd wel op gaan. Inspiratie nodig? Met deze vijf lekkernijen maak je (bijna) iedereen blij!

Zelfgebakken brownies

Zelfgemaakte dingen zijn vaak het lekkerst, waarschijnlijk door de toevoeging van wat extra liefde. Ben je geen keukenprinses of heb je weinig tijd? Dan kun je brownies bakken. Een recept voor brownies is vaak binnen korte tijd klaar. Als je het leuk verpakt in een mooie koekblik met een strik eromheen maak je alle chocoladeliefhebbers blij, én dit is net iets specialer dan een chocoladereep.

Amandelstaaf

Een banketstaaf klinkt als iets dat je alleen kunt geven tijdens Sinterklaas of Kerst, maar is eigenlijk het hele jaar door lekker. Want wie is er nou niet gek op bladerdeeg met een lekkere grote hoeveelheid amandelspijs in het midden? Als je de amandelstaaf niet in de winkel kunt vinden, kun je deze ook gewoon online kopen. Nog leuker is als je een banketletter vindt met de eerste letter van de naam van de ontvanger, dat maakt het nog nét iets specialer.

Gebakjes van de banketbakker

Iets te vieren of gewoon zomaar? Gebakjes doen het altijd goed. Ga naar een écht goede banketbakker zodat je zeker weet dat je wat lekkers cadeau geeft. Probeer van tevoren te peilen wat de smaak is van de ontvanger, want er is nogal veel keuze bij gebakjes en veel mensen hebben een voorkeur. Kom je er niet uit? Dan koop je er toch gewoon wat extra!

Kaasplankje

Lekkernijen hoeven natuurlijk helemaal niet vol suiker te zitten. Als iemand niet van zoetigheid houdt, maar wél veel van kaas, is het leuk om een kaasplankje samen te stellen. Met een mooie plank erbij maak je het helemaal af. Zorg er ook voor dat je de ‘regels’ van een kaasplankje volgt: gebruik niet alleen harde of alleen zachte kazen en kies voor mildere én scherpere kazen. Daarnaast kun je nog wat vijgenjam en toastjes toevoegen. 

Een tapaspakket

Een andere hartige snack die je leuk zelf kunt samenstellen aan de hand van de smaak van de cadeau-ontvanger, is een tapaspakket. Lekkere Spaanse tapas doen het altijd goed, met gedroogde worst, verschillende soorten ham en kaas. Heb je met een vegetariër of veganist te maken? Dan doe je er olijven, falafel en ingrediënten voor patatas bravas in. Je kunt het eigenlijk precies zo maken als je zelf wilt, je hoeft natuurlijk niet alleen Spaanse hapjes erin te doen!

Reageren is niet mogelijk.