Eat Palazo: Zo zijn deze gerechten in Nederland terecht gekomen Eat Palazo: Zo zijn deze gerechten in Nederland terecht gekomen

Eat Palazo: Zo zijn deze gerechten in Nederland terecht gekomen

Als u een blik in het straatbeeld werpt dan ziet u dat veel van de eetgelegenheden gerechten serveren die hun origine niet in Nederland kennen. Maar hoe zijn deze gerechten dan precies in Nederland terecht gekomen? In dit artikel leggen wij het u uit! Wilt u genieten van een ruim assortiment aan gerechten uit de wereldkeuken? Dan bent u bij Eat Palazzo aan het juiste adres. De  verse ingrediënten en authentieke specerijen maken het eten bij Eat palazzo een uitje voor het gehele gezin! Op https://eatpalazzo.nl/ kunt u eenvoudig een plaatsje reserveren Voor ieder wat wils en ook nog een onbeperkt met het all you can eat concept dat Eat palazzo hanteert.

De loempia

De oosterse keuken is al jarenlang populair in Nederland. De gefrituurde envelop van deeg die wordt gevuld met vlees en groenten heeft zijn intrede al in de jaren zestig gedaan door diverse voedsel fabrikanten. Ook de Vietnamese loempia is niet meer weg te denken uit de marktpleinen in Nederland. Deze loempia is in tegenstelling tot de Chinese loempia juist klein en smal. Veertig jaar na de eerste instroom van Vietnamese immigranten is de geur van de Vietnamese loempiakraam niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. De saus van de Vietnamese loempia heeft wel wat aanpassingen moeten ondergaan voor de Nederlandse smaakpapillen. In Vietnam wordt de loempia niet met zoetzure saus maar met een vissaus.

Shoarma

Het pitabroodje dat wordt gevuld met shoarma kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten. In Nederland wordt deze snack nu vaak gebruikt al culinair afzakkertje in de nacht. Vermoedelijk is het gerecht naar Nederland gebracht door een Israëliër. Hoewel in die contreien doorgaans geen  varkensvlees wordt gegeten vanwege de geloofsovertuiging wordt er in Nederland vaak varkensshoarma gegeten. De sesamsaus die ze in Israël meestal over het broodje heen gooien is in het westen vervangen voor een knoflooksaus.

Reageren is niet mogelijk.