Eat Palazzo en zo werkt de keuken in een restaurant Eat Palazzo en zo werkt de keuken in een restaurant

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe de organisatie in een professionele restaurantkeuken werkt? In dit artikel zullen wij u alles uitleggen over de organisatie van een restaurantkeuken. Overal waar samengewerkt wordt moet natuurlijk een bepaalde vorm van organisatie zijn. Heeft u nog al zin gekregen om lekker uit eten te gaan? Dit doet u gemakkelijk bij Eat Palazzo. Eat Palazzo biedt diverse gerechten uit de wereldkeuken aan zoals: Sushi, grill gerechten en wok gerechten. 

De leiding in de keuken

Een organisatie in de keuken vraagt om een indeling die logisch en redelijk is. Natuurlijk hangt dit voor een deel ook af van de grootte van het personeelsbestand. Het gehele team wordt ook wel de keukenbrigade genoemd. Deze is op zijn beurt weer ingedeeld in verschillende divisies. De gehele leiding is in handen van de Chef-kok. Deze kok is vaak een vakman die een opleiding heeft afgerond in deze richting. Daarnaast i de chef-kok verantwoordelijk voor het opstellen van de menukaart. Dit vraagt dus van de chef-kok om de aankopen van de voedingsmiddelen en het keukenmateriaal op zich te nemen. De chef-kok heeft vaak een assistent.  Deze assistent van de chef-kok wordt de sous-chef genoemd. Deze chef neemt de taken van de chef-kok over bij afwezigheid.

Koks

Naast de chefs zijn er verschillende koks aanwezig in het restaurant. Normaal gesproken zien we dat deze koks een functie krijgen toebedeeld die een vaste categorie van de gerechten op zich neemt. Zo is er een kok aanwezig die alle vleesgerechten maakt, een kok voor warme visgerechten, een kok voor de soepen en een kok voor de sauzen. Natuurlijk is er ook nog iemand die de klanten kan adviseren op het gebied van wijn. Deze persoon wordt ook wel sommelier genoemd. Sommige restaurants hebben zelf aparte kok voor nachtdiensten.

Reageren is niet mogelijk.