Sushi chef Eastern Plaza Sushi chef Eastern Plaza

Sushi chef Eastern Plaza

Bij het restaurant Eastern Plaza hebben ze een echte sushi chef. Sushi is razend populair en is een Japans gerecht dat nu volop verkrijgbaar is in Nederland. De bereiding is jammer genoeg niet makkelijk en daarom worden er sushi chefs opgeleid. Deze sushi chefs kennen de fijne kneepjes van het vak en maken kunst in plaats van eten. Als je wil weten wanneer je sushi mag maken bij Eastern Plaza lees dan dit artikel. 

Itamea-San

In Japan wordt je een Itamea-San genoemd wanneer je een echte sushi chef bent. Een chef van dit kaliber is op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het vak. Om chef te worden van dit kaliber moet je een lange weg afleggen. Het duurt namelijk minimaal vijf jaar en deze opleiding is niet zo makkelijk. Dit kan je alleen behalen wanneer je een enorme passie hebt voor de Japanse keuken. 

De opleiding

De eerste twee jaar van de opleiding zijn makkelijk. In de eerste twee jaar moet de leerling klusjes doen zoals de boodschappen, het koken van de rijst en het afwassen van de vieze vaat. Daarnaast leert de leerling de sushi netjes op te dienen. Na de twee jaar mag de leerling beginnen met het fileren van de vis en het maken van de sushi. Wanneer dit allemaal doorlopen is wordt er naar vijf jaar een pittig examen afgenomen. Als dit examen met een voldoende is behaald kan de leerling zich Itamea-San noemen. 

Van junior naar senior

Wanneer je een Itamea-San wordt genoemd ben je eerst nog een junior. Dit komt doordat je net de opleiding hebt behaald. Wanneer je deze titel hebt kan gewerkt worden. Wanneer de uiteindelijke meester bepaald dat je goed genoeg bent wordt je senior Itamea-San. Wanneer je dit bent mag je alle werkzaamheden doen omtrent het bereiden van sushi.

Reageren is niet mogelijk.