Computer start niet op Computer start niet op

Computer start niet op

Wanneer uw computer niet opstart heeft u super veel pech. Zeker in het geval dat u van plan was de computer te gebruiken voor bijvoorbeeld school of studiewerk heeft u nu ineens pech. U wilt er achter komen waarom de computer het niet doet maar kunt moeilijker op Google want uw computer doet het niet. Voor u de computer langsbrengt voor reparatie zijn er een aantal oplossingen die u zelf kunt proberen. Deze oplossingen zijn natuurlijk afhankelijk van het specifieke probleem met uw computer en daar kunnen we zo over internet niet achter komen. Daarom hier onder wat algemene tips wanneer uw computer niet meer opstart.

Rare piepjes

In het geval dat uw computer niet opstart en allemaal rare piepjes geeft probeert de computer u te vertellen wat er mis is. Voor u zelf is dit misschien lastig te begrijpen maar u kunt bijvoorbeeld de handleiding van de computer of van het moederboord pakken. Daar worden vaak meerdere foutmeldingen besproken die de reden kunnen zijn voor uw weigerende laptop.

Hardware problemen

Een aantal van de meest voorkomende redenen voor het opstarten zijn bijvoorbeeld de kapotte videokaart, een probleem met de RAM of de CPU/ventilator of een probleem met de lege batterij. Wanneer de videokaart kapot is kan de laptop eigenlijk niet meer vormgeven. De videokaart berekent hoe dingen er uit moeten zien en hoe de computer dit op het scherm moet toveren. Wanneer deze niet naar behoren werkt kan de computer niks weergeven op het beeldscherm en blijft het leeg. De RAM is als het ware het korte termijn geheugen van een computer. De computer gebruikt RAM om snel te kunnen rekenen en weergeven. Wanneer de RAM kapot is kan de computer deze taken niet zo goed meer uitvoeren. In het geval van een kapotte RAM of videokaart kunt u deze zelf vervangen of de computer langsbrengen voor reparatie.

Reageren is niet mogelijk.