5 & 6 oktober is het weekend van de klant. 5 ideeën om je klanten cadeau te doen 5 & 6 oktober is het weekend van de klant. 5 ideeën om je klanten cadeau te doen

5 & 6 oktober is het weekend van de klant. 5 ideeën om je klanten cadeau te doen

Binnenkort is het weer zover: Het Weekend Van De Klant op 5 en 6 oktober. Hierbij leggen bedrijven klanten extra in de watten. En daarbij hoort natuurlijk een leuk presentje. Het liefst een cadeautje waarmee je ook nog goede reclame maakt, zodat andere mensen over je bedrijf leren, maar ook zodat je klant altijd weer herinnerd wordt aan jouw bedrijf. Relatiegeschenken hebben allerlei voordelen voor je, dus dit moet je zeker niet overslaan in je marketingbudget. Inspiratie nodig? Dit zijn 5 ideeën om je klanten cadeau te doen.

Idee 1: Een bedrukte totebag

Ieder kan wel een duurzame extra boodschappentas gebruiken. Een totebag met het bedrijfslogo en eventueel een leuke tekst of afbeelding zal daarom goed in de smaak vallen. En als vervolgens je klant met die tas rondfietst, maakt hij of zij ook nog eens extra reclame voor jou. Een geschenk dat zowel jij als je klant bij zullen maken dus.

Idee 2: Een bedrukte handdoek

Een extra handdoek kan altijd van pas komen, bijvoorbeeld als je naar de sportschool gaat. Als jouw bedrijf sportgerelateerd is of op een andere manier te maken heeft met de sportschool, zwemmen en andere activiteiten waarbij een handdoek nodig is, is het leuk om deze cadeau te geven. Handdoeken bedrukken is heel eenvoudig, zet er een leuke opvallende tekst op zodat de aandacht naar de handdoek toe wordt getrokken.

Idee 3: Een gebakje

Je wilt je klanten niet alleen wat meegeven, maar ook ter plekke even goed verwennen. Een lekkernij, zoals een gebakje of tompouce, zorgt ervoor dat je klant met een positieve ervaring naar huis gaat. Een lekkernij kun je eenvoudig bedrukken met het bedrijfslogo, maar dit is niet per se nodig.

Idee 4: Sleutelhanger met handigheidje

Eén ding dat iedereen altijd wel bij zich heeft is een sleutelbos. Nu zullen je klanten niet willen rondlopen met een simpele sleutelhanger met jouw bedrijfslogo erop, daarom hang je er een handigheidje aan. Denk aan een fluitje, een flessenopener, een karabijnhaak, een rolmaat, noem het maar op. Dit zijn de dingen die je klanten graag aan de sleutelbos willen hebben hangen, en als je het bedrijfslogo erop laat zetten maak je ook nog eens gratis reclame. 

Idee 5: Shirt met bedrijfslogo

Het zal je niet verbazen, maar mensen zijn écht dol op gratis dingen. Vooral gratis kledingstukken vliegen vaak als zoete broodjes over de toonbank. Een bedrukt t-shirt is een goedkope manier van gratis reclame voor jouw bedrijf. Mensen zullen ze bijvoorbeeld dragen tijdens het sporten, zodat iedereen in de sportschool dat t-shirt ziet.

Reageren is niet mogelijk.