Gitaar is een populair instrument op de muziekschool Gitaar is een populair instrument op de muziekschool

Gitaar is een populair instrument op de muziekschool

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die gitaarlessen nemen bij de muziekschool. Dat kan zowel op locatie als via internet. Online gitaarlessen zijn populair en vaak kun je binnen 10 tot 12 weken al een aardig stukje tokkelen. Je leert akkoorden spelen, muziektheorie en andere technieken van het bestellen van dit instrument. Maak hoe zit een gitaar nu in elkaar? En kun je er zelf een maken? In deze blog gaan we daar verder op in. Wil je niet langer wachten en direct meer lezen? Kies dan een cursus gitaar leren spelen via internet

Hoe bouw je een akoestische gitaar?

Voor het bouwen van een akoestische gitaar heb je een aantal machines nodig. De belangrijkste machines die je nodig hebt zijn: een vlak en vandiktebank (hier maak je het houd recht en vierkant mee) ook heb je zaagtafel nodig en een freestafel of een bovenfrees. De meeste mensen die als hobby houtbewerking doen, hebben meestal hun eigen freestafel gemaakt. Ze gebruiken daarvoor een normale bovenfrees en monteren die ondersteboven onder een tafel. Er zit natuurlijk een gat waar de frees uitsteekt. De machines die je zo meteen in de filmpjes ziet zijn eigenlijk overbodig. Hier wil ik eigenlijk mee zeggen dat je er ook zonder kunt, maar als je ze hebt, dan is dat natuurlijk ideaal want je kunt dan preciezer werken. Maar zoals ik al zei je kunt ook zonder deze machines een fantastische resultaat krijgen. als je een gitaar gaat bouwen dan is het verstandig om een bouwpakket te kopen, net zoals de meneer in de filmpjes. Het voordeel hiervan is dat het houd al in de ruwe maten gezaagd is. En je hebt er ook nog een handleiding bij.

Akoestische of elektrische gitaar?

Wat is het verschil tussen het bouwen van een akoestische gitaar en een elektrische gitaar?Het enige verschil tussen deze twee gitaren is de body. De body van een elektrische gitaar is massief en heeft ook niks te maken met het geluid die de gitaar maakt. Een elektrische gitaar maakt geluid door de pickups en daardoor kan deze gitaar ook in alle vormen gemaakt worden. Dit soort gitaren worden veel gebruik in bandjes. Het versterken van het instrument kan met een microfoon voor een versterker of direct vanuit het element van de elektrische gitaar naar de mengtafel. Er zijn ook akoestische versie die je met een jack kabel direct kunt aansluiten op een verdeelblok, interface of mengpaneel. 

De klankkast van het instrument

Een akoestische gitaar maakt geluid door de klankkast. Als de snaren worden aangeslagen veroorzaakt dat trillingen die door de klankkast weerkaatst worden in geluid. Geen enkele gitaar klinkt hetzelfde omdat geen enkele gitaar hetzelfde gebouwd is. Als je de filmpjes ziet dan zal dit nog duidelijker worden. Gelukkig bestaan deze filmpjes allemaal want is nogal moeilijk uit te leggen. Via de online muziekschool kun je jouw docent ook direct vragen stellen over je instrument. Naast dat je meer leert over het spelen kun jij je dus ook inhoudelijk verdiepen in het instrument zelf, de geschiedenis en de verschillende soorten. Dat kan handig zijn wanneer je zelf een gitaar wilt aanschaffen.

Reageren is niet mogelijk.