De small-forward en shooting-guard De small-forward en shooting-guard

De small-forward en shooting-guard

Bent u een basketballer? Dan wilt u natuurlijk met de best mogelijke uitrusting spelen. Deze uitrusting besteld u eenvoudig op de webshop van Basketball Totaal. Bij Basketball Totaal kunt u zelfs gesigneerde shirt kopen van de echte sterren uit het NBA. In dit artikel gaan wij verder in op de posities binnen het basketbal en dan met name die van de Small-forward en Shooting-guard. Elke speler heeft logischerwijs zijn eigen rol binnen het veld. Deze rol kenmerkt zich dan weer door bepaalde fysieke eigenschappen die deze spelers doorgaans bezitten. Lees meer!

De small-forward

De small-forward bezet de nummer drie positie. Zij zijn doorgaans iets minder lang als de andere spelers op het veld. Dit betekend ook dat deze speler minder zwaar is. Deze spelers hebben daardoor vaak juist meer snelheid en een beter atletisch vermogen. Door de aard van de rol van de small-forward is dit de meest veelzijdige positie van het basketbal. De meeste small-forwards zijn tussen de 1.93m en 2,10m lang. De belangrijkste taak van de speler binnen deze positie is het scoren van punten. Ook rebounds worden door de small-forward voor rekening genomen. De small-forward is de meest onorthodoxe speler op het veld en probeert veel punten te scoren.

De shooting-guard.

Shooting-guards bezetten de nummer 2 positie. Deze zijn vaak net wat minder lang en dus lichter en atletischer dan de small-forwards. De shooting-guard zijn belangrijkste taak is het scoren van punten. Deze shooting-guard zorgt er vaak voor dat de bal over de middenlijn wordt gebracht. De guards die dit doen staan vaak te boek als combo-guards. Ook een combinatie van small-forward en shooting-guard afwisselt noemt met binnen het basketbal een “swingman”. De lengte van de speler op deze positie liggen rond de 2 meter. Ook minder lange spelers spelen deze positie. Een goed voorbeeld hiervan is Allen Iverson.

Reageren is niet mogelijk.