AliExpress kooptips AliExpress kooptips

Als je budget niet te groot is, moet je soms wel goedkoop kunnen inkopen. Het is niet erg milieubewust, maar we raden toch aan om wat eens te kopen op AliExpress. Soms hoor je van anderen dat je bepaalde producten moet proberen, want gelukkig zijn de producten niet duur. In dit artikel geeft AliExpress Infosite Nederland  tips die ervoor zorgen dat je veilig en slim kan winkelen bij AliExpress. 

Zorg dat je aan een bepaald maximum euro aan kosten blijft

Als je een bedrag hebt, wat boven de 22 euro is, ben je verplicht om invoerrechten via AliExpress te betalen. De invoerrechten is 21% btw over het betaalde bedrag. De bedrijven in China, waar de producten worden gekocht, zetten het bedrag op het pakketje wat je hebt betaald. Echter, is de douane erg selectief in het controleren van de pakketjes. Zij controleren de pakketjes op herkomst van het land. Daarnaast weet men dat de producten, die uit China komen, erg goedkoop zijn. Goederen uit de Verenigde Staten kunnen duurder zijn en worden vaker gecontroleerd. Als je boven een bedrag komt van 22 euro bij dezelfde verkoper, raden wij aan om je bestelling te halveren. Betaal eerst een aantal producten, waarbij je onder een totale bedrag van 22 euro blijft. Vervolgens bestel je de overige items. Blijf er voor zorgen dat je constant onder een totaalbedrag blijft van 22 euro.  

Opletten bij wie je koopt

AliExpress maakt het niet makkelijk en zijn erg streng voor de verkopers. Bij bepaalde producten wilt AliExpress hun standaard hoog houden. Dit doen zij door middel van zogenaamde sterren, medailles en diamanten. Bij AliExpress is de klant altijd koning, omdat zij hun reputatie graag willen behouden en daarom zullen zij je klacht zo snel mogelijk afhandelen. Als koper is het erg fijn welke verkoper een goede reputatie heeft. Zo kan je zien of de producten betrouwbaar zijn. Daarnaast kan je eventuele recensies lezen over de verkopen en hun producten.

Reageren is niet mogelijk.