Boxspring kopen en hoe doe ik het onderhoud Boxspring kopen en hoe doe ik het onderhoud

Boxspring kopen en hoe doe ik het onderhoud

Een boxspring kopen is één ding, maar een boxspring onderhouden is een ander ding. Wanneer u een boxspring aan heeft geschaft zult u van mening zijn dat u heerlijk slaapt. Een boxspring zorgt namelijk voor een comfort wat veel mensen niet gewend zijn. Ondanks dit heerlijke slaapcomfort is het belangrijk om de boxspring goed te onderhouden zodat u hier langer van kunt genieten. Dus na dit artikel is een boxspring kopen één ding, maar een boxspring onderhouden nog simpeler.

Het matras draaien

Het eerste punt is om regelmatig het matras te draaien. Zowel verticaal als horizontaal. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen zodat je kuilvormingen voorkomt. Het is wel belangrijk om na te gaan of het wel mogelijk is bij het matras dat u heeft. Het is namelijk zo dat niet iedere matras omgedraaid kan worden.

Ventilatie

Een boxspring heeft al veel ventilatie van zichzelf doordat het een bak is en daarnaast zijn de matrassen uit verschillende lagen opgebouwd. Ondanks de goede ventilatie is het slim om af en toe het raam even open te zetten. Hierdoor kan het vocht wat is blijven hangen uit het stof. Door dit regelmatig te doen heeft u vele male langer plezier van de boxspring.

Molton

Het is slim om een molton te gebruiken bij uw boxspring. Dit is een beschermhoes dat zorgt dat geen enkel vocht in het matras kan komen. De molton neemt het vocht rechtstreeks in zich op waardoor de levensduur van het matras wordt verlengt.

Het reinigen van vlekken

Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat u een vlek krijgt op uw boxspring. Dit wilt u natuurlijk niet en dat is de reden dat de vlek weg moet. Het beste is om de vlek op te laten drogen en deze dan weg te krabben. Als dit niet lukt is het verstandig om een speciaal reinigingsmiddel te kopen die de vlek zal doen verdwijnen. Wrijft nooit, maar dep.

Reageren is niet mogelijk.