Hoe werkt het verzenden bij AliExpress? Hoe werkt het verzenden bij AliExpress?

AliExpress biedt verschillende methodes van verzenden aan. Het is lang niet altijd duidelijk wat de verschillen zijn en welke keuze het beste is. Daarnaast is de verzendtijd vaak lang en is het onduidelijk waardoor dit komt. Om hier meer inzicht in te krijgen, geeft AliExpress Infosite Nederland hier duidelijkheid over. Extra info, zoals AliExpress Inloggen, vind je op onze website!

De levertijd

Het is bekend dat de levering van AliExpress soms lang kan duren. De maximale leveringstijd is 60 dagen. Toch wordt er naar gestreefd om het pakketje zo snel mogelijk te laten leveren.
AliExpress bundelt vaak de zendingen. Zij wachten totdat er voldoende pakketjes verzonden moeten worden naar een bepaald land. Dit doen zij om kosten te besparen, waardoor de producten ook goedkoop aangeboden kunnen worden. Dit kan soms wel 15 dagen duren.
Wanneer het pakketje aankomt in Nederland, kan de douane het pakketje maximaal 30 dagen vasthouden om het te controleren. Hier heeft AliExpress weinig invloed op, maar het is wel een veel voorkomende factor die zorgt voor vertraging.
Verder moet het pakketje verdeeld worden onder de koerierdiensten om uiteindelijk geleverd te worden. ook dit proces kan enkele dagen in beslag nemen.

Standard Shipping op AliExpress

De meest gebruikte methode voor het verzenden van de producten, is de Standard Shipping methode. Deze methode is meestal gratis en heeft ook een track and trace optie. Hierdoor kan je zelf in de gaten houden waar het bestelde product zich bevindt. De grote voordelen van deze optie zijn:
Deze optie is meestal gratis of tegen een kleine vergoeding.
De track and trace optie
Het product is veilig verpakt
Te gebruiken bij alle leveranciers
Wil je dat je pakket zo snel mogelijk bij jou thuis is? Dan moet er voor de versnelde optie gekozen worden. Standard Shipping is, zoals de naam aangeeft de standaard methode en niet altijd de snelste.

De betrouwbaarheid van van de verzending

Er zijn vaak veel twijfels of AliExpress te vertrouwen is. AliExpress doet er zo veel mogelijk aan om er voor te zorgen dat de juiste producten geleverd worden. Nu is het zo dat AliExpress met veel verschillende leveranciers werkt, waardoor niet altijd alles goed gaat.
AliExpress wilt dit probleem oplossen door kopers de producten en leverancier te beoordelen. Hierdoor kunnen andere kopers zien hoe goed de kwaliteit van de levering is via die leverancier. Mocht het product niet geleverd worden, dan kan er altijd contact opgenomen worden met de leverancier van het product. De leveranciers hebben liever geen slechte recensies en dus geven zij vaak het geld terug of zoeken zij naar een andere oplossing.
Meer informatie over de betrouwbaarheid en de verzending via AliExpress kan je vinden op de informatie website.

Reageren is niet mogelijk.