Waarom een matrasbeschermer? Waarom een matrasbeschermer?

Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat een matras niet wordt aangetast door zweet, urine of vuil. Door gebruik te maken van een matrasbeschermer blijft je matras langer fris en schoon en gaat hij langer mee. In dit artikel lees je precies hoe je het matras optimaal kan beschermen en de levensduur kan verlengen.

 

Zweten tijdens het slapen

Als gevolg van de daling van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen begint het lichaam automatisch te zweten. Dit nachtelijke zweten zorgt bij de meeste mensen voor een halve liter vochtverlies per nacht. Sommige mensen verliezen zelfs twee liter vocht per nacht. Dit kan een enorme invloed hebben op het matras en daarnaast vinden bacteriën en schimmels het fijn om hier te zijn. Dit zorgt voor een ongezond slaapklimaat. Dit is een van de belangrijkste redenen om een matrasbeschermer te gebruiken.

 

Moltons

Een molton is een van de meest gebruikte matrasbeschermers. Moltons zijn gemaakt van geruwde katoen. Het geruwde katoen is sterk, duurzaam en kan goed vocht opnemen. Deze kenmerken zorgen ervoor dat het uitermate geschikt is als matrasbeschermer. Moltons zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en voor veel verschillende maten matrassen.

 

Een molton gaat direct om het matras heen en zorgt ervoor dat het lichaamsvocht niet het matras in trekt. Het voordeel van een molton is, is dat deze wasbaar is tot wel 60 graden waardoor ook huisstofmijt doodgaat. Standaard moltons zijn alleen niet waterdicht en dus niet bestemd tegen bedplassen.

 

Waterdichte matrasbeschermers

Een waterdichte matrasbeschermer is geschikt voor volwassenen en kinderen. Wanneer je als kind of volwassenen last hebt van bedplassen is een waterdichte matrasbeschermer erg handig. Dit zorgt ervoor dat de urine niet kan doordringen tot diep in het matras. Als dit wel gebeurt kan dit een broeiplek van bacteriën en schimmels zijn en ontstaat er een onaangename geur.

 

Het gebruik van een waterdichte matrasbeschermer zorgt ervoor dat het vocht niet in het matras kan trekken en voorkomt daardoor nare geurtjes als alles is opgedroogd.

Reageren is niet mogelijk.