Wist u dit al over elektrische Atlas fietsen Wist u dit al over elektrische Atlas fietsen

Wist u dit al over elektrische Atlas fietsen

Bent u het ook zat om elke dag zwetend op werk aan te komen doordat u extreem hard heeft gefietst? Dan is een elektrische fiets misschien wel wat voor u! De elektrische fiets wordt met de dag populairder en er zijn nu al 2,3 miljoen elektrische fietsen in Nederland. Een elektrische fiets kunt u eenvoudig kopen bij Atlas Fietsen. Atlas fietsen biedt een ruim assortiment aan stads- en elektrische fietsen. IN dit artikel zullen wij u meer vertellen over de soorten elektrische fietsen u kunt kopen en zullen wij u informeren over de verschillende kenmerken die elke soort motor heeft.

De verschillende soorten elektrische fietsen. 

De reguliere elektrische fiets is ideaal recreatief gebruik. Door elektrische ondersteuning kan deze fiets maximum snelheden behalen tot wel 25 km/uur. Daarboven krijgt u geen elektrische ondersteuning meer. De Speed pedelec is een snellere soort fiets. Met deze fiets haalt u snelheden tot wel 45 km/uur. Deze fiets is tevens voorzien van een blauw kenteken. U moet ook WA verzekerd zijn om op deze fiets te mogen rijden en het dragen van een helm is verplicht. Daarnaast bestaat er ook de elektrische bakfiets. Deze bestaan in uitvoeringen met twee en drie wielen.

De motor

De elektrische motor van de fiets kan op diverse plaatsen geplaatst worden. De plaatsing van de motor heeft invloed op een aantal factoren van het fietsen. Zo is de middenmotor de populairste soort motor omdat deze het gevoel van natuurlijk fietsen geven. De voorwielmotor is de goedkoopste motor en geeft vol vermogen als u de trappers maar een klein beetje beweegt. Deze fiets is echter vrij lastig door bochten heen te manoeuvreren omdat u als het ware wordt getrokken vanaf de voorkant van de fiets. De achterwielmotor is een motor die ideaal is om door heuvelachtige gebieden te fietsen.

Reageren is niet mogelijk.