GPS tracker tegen autodiefstal GPS tracker tegen autodiefstal

GPS tracker tegen autodiefstal

Autodiefstal is voor veel mensen een grote angst. Ondanks dat het afnemend aantal diefstallen blijft het een reële mogelijkheid dat het gebeurt. Daarnaast zijn de financiële gevolgen vaak groot. Door een GPS tracker in auto kan het voertuig vaak sneller worden teruggevonden. In dit artikel lees je hoe je je kan wapenen tegen autodiefstal door een GPS tracker in auto te laten installeren en wat de andere voordelen zijn.

Laten installeren van een GPS tracker

Het is verstandig om een GPS tracker te laten installeren in de auto, al is het uit voorzorg. De meeste auto’s worden namelijk niet terug gevonden door de politie. Een GPS tracker kan ervoor zorgen dat deze kans een stuk groter wordt. Een tracker is gemakkelijk te installeren al zijn er veel autodealers die dit ook voor je kunnen doen. Een GPS tracker maakt minimaal gebruik van de accuspanning en kan daardoor makkelijk worden ingebouwd.

Het gemak en de functies

Bij een GPS tracker wordt over het algemeen een online dienst geleverd. Met deze dienst kan je real-time de locatie tracken op je computer of telefoon. Het enige wat je vaak moet doen is een simkaart met een internetbundel aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je daarna onbeperkt de auto kan traceren. Het dataverbruik van de tracker is erg laag en daarom kost dit vaak niet meer dan €20,- per jaar.

Nieuwe GPS trackers voor in auto’s krijgen steeds meer functies. Afhankelijk van het budget kan je GPS trackers kopen met veel of minder functies. De populairste trackers van het moment zijn uitgerust met Geofence. Hiermee stel je een bepaald gebied in, als de auto of voertuig dit gebied verlaat krijg je direct een melding. Ook wordt er dan beweging gedetecteerd zodra het voertuig uitstaat, als de spanningsbron wordt onderbroken of als een vooraf ingesteld snelheidslimiet wordt overschreden. De allernieuwste trackers hebben zelfs een meeluisterfunctie die ervoor zorgt dat je kan meeluisteren met de omgevingsgeluiden.

Er zijn dus veel mogelijkheden wanneer je een GPS tracker voor je auto gaat aanschaffen, afhankelijk van je budget. De verwachting is ook nog eens dat je in de toekomst korting kan krijgen op je autoverzekering als je een GPS tracker installeert omdat de kans op diefstal wordt verkleind.

Reageren is niet mogelijk.