Moet ik van tevoren een crematie-urn kopen? Moet ik van tevoren een crematie-urn kopen?

Moet ik van tevoren een crematie-urn kopen?

Het aantal mensen dat kiest voor een crematie in plaats van een begrafenis stijgt al jaren. In 2017 koos 65% van de mensen voor een crematie. Na crematie wordt de as na een maand vrijgegeven in een asbus. Nabestaanden hebben daardoor tijd om een urn uit te zoeken. Maar ook u kunt van te voren zelf een urn uitzoeken. Een goede planning biedt u de mogelijkheid om uw persoonlijkheid en voorkeuren door te geven, terwijl u tegelijkertijd uw nabestaanden ontzorgt bij het uitvoeren van de begrafenis. Veel mensen ori├źnteren en kopen tegenwoordig online. Dit is ook het geval voor urnen.

Hier zijn enkele van de voordelen om vooraf een urn uit te zoeken, samen met enkele tips voor personalisatiemogelijkheden.

  1. Gemoedsrust wetende dat uw rustplaats is voltooid
  2. U krijgt de exacte urn die u wenst
  3. U kunt de gewenste inscriptie of personalisatie kiezen
  4. U bespaart uw geliefden tegen extra stress
  5. Het is niet nodig om versnelde verzendkosten te betalen

Wel of niet een gravering? Hier zijn enkele opties voor u beschikbaar en enkele tips:

  1. Gravering toevoegen

Etsgraveren kan vaak lokaal worden gedaan. Een naamplaatje kan online worden besteld en tegen redelijke kosten worden verzonden. Veel online webshops kunnen dit tegenwoordig eenvoudig voor u regelen.

  1. Geen gravering

Veel mensen kiezen tegenwoordig om de urn niet te graveren. Met de reden dat nabestaanden het prettig vinden om de urn binnenshuis te plaatsen en dat het niet direct herkenbaar is als urn. Er zijn veel unieke ontwerpen te vinden die niet direct herkenbaar zijn als urn, zoals prachtige rvs urnen, gedenksteentjes of boeddha urnen.

Reageren is niet mogelijk.