Een VvE beheerder Amsterdam, hoezo eigenlijk? Een VvE beheerder Amsterdam, hoezo eigenlijk?

Bent u opzoek naar VvE beheer Amsterdam? Voor VvE beheer Amsterdam kunt u terecht bij de Amsterdamse VvE beheerder. Deze partij is al meer dan 20 jaar actief in het beheren van talloze complexen in de Amsterdamse regio. Dit betekend dat zij alle nodige expertise op het gebied van regelgeving in pacht hebben. Bent u nog niet erg bekend met het VvE beheer of de VvE zelf? In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de constructen van het VvE en wat een VvE beheerder hierin kan betekenen voor u.

De VvE

De VvE of Verenging van Eigenaren is een orgaan waar u automatisch lid van bent als u een woning heeft in een complex met meerdere eigenaren. De onderdelen waaruit het VvE bestaat is altijd opgenomen in de splitsingsakte. Ondanks dat deze akte per complex wordt opgesteld zijn dit vaak dezelfde organen. Dit komt omdat de splitsingsakte meestal wordt opgesteld naar een modelreglement. Dit organen die u kunt vinden in deze akte zijn: het bestuur, de vergadering, de kascommissie en de voorzitter. In hele oude reglementen vindt u vaak ook de term “de administrateur”. Dit is in feite een oude benaming voor “het bestuur” in modernere splitsingsaktes.

Dit doen VvE beheerders

De taken die een VvE beheerder uitvoert staan niet vast. Dit komt omdat de VvE beheerder niet is opgenomen in de eerder genoemde splitsingsakte. Dit betekend dus ook dat er geen officiële bevoegdheden zijn voor de VvE beheerder. De VvE beheerder is ingehuurd door het bestuur om taken uit te voeren, zoals een maquette tuin maken of onderhoud verrichten, die worden bepaald door het VvE. In plaats daarvan worden de taken voor de VvE beheerder bepaald in de vergadering. Vaak gaat die om het financiële en technische beheer van de complexen. Daarnaast worden ook de verzekeringen vaak geregeld door de VvE beheerder.

Reageren is niet mogelijk.