De dag van jouw theorie cursus in Rotterdam De dag van jouw theorie cursus in Rotterdam

Ga je een theorie cursus in Rotterdam volgen maar ben je benieuwd hoe de cursus dag eruit ziet? Wij snappen dat zo’n theorie cursus in Rotterdam een spannende dag is en leggen daarom in dit artikel uit hoe de cursus eruit ziet. Het is belangrijk om te weten dat het hier om een eendaagse theorie cursus gaat. Een meerdaagse cursus is over het algemeen minder spannend en lijkt meer op avondschool.

 

De start van de theorie cursus

De start van de theorie cursus is over het algemeen vroeg in de ochtend omdat er niet heel veel tijd is om de theorie door te nemen en daarna ook nog is om te oefenen. Daardoor wordt er vaak gekozen om te starten tussen zeven uur en half acht in de ochtend. Als je bent aangekomen op de cursuslocatie neem je plaats en is het tijd voor de cursus.

 

De theorie cursus

De beperkte tijd zorgt ervoor dat de theorie snel wordt behandeld. Tijdens het behandelen van theorie leer je wel handige trucjes zoals ezelsbruggetjes om de theorie eerder te onthouden. Daarnaast kan je altijd vragen stellen aan de cursusleider als je onduidelijkheden blijft houden. Nadat de theorie is uitgelegd ga je oefenexamens maken op te kijken of de theorie goed is blijven hangen. Door meerdere examens te maken, ervaar je meerdere soorten vragen zodat je extra goed voorbereid bent.

 

Het theorie examen

Nadat iedereen de oefenexamens heeft gemaakt en klaar is dan is het tijd voor het examen. Dit wordt gemaakt in het CBR examencentrum. Hier ga je met alle andere kandidaten heen. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer meeneemt. Dit is eigenlijk het enige wat je nodig hebt voor het examen. Naast de kennis die je hebt opgedaan natuurlijk.

 

Afhankelijk van het type theorie examen gaan maken krijg je in totaal 50 of 65 vragen. Het theorie examen voor bromfiets en motor bestaat uit 50 vragen en voor de auto bestaat uit 65 vragen. Aan het eind van het examen krijg je meteen te zien of je geslaagd of gezakt bent.

 

Nu weet je hoe een dag eruit ziet van een eendaagse theorie cursus in Rotterdam. Je kan je nu gaan voorbereiden op deze dag waarbij je veel kennis opdoet en hopelijk ook je theorie examen haalt.

Reageren is niet mogelijk.