Europese scooter vs Chinese scooter Europese scooter vs Chinese scooter

Een scooter kopen is niet niks. Het is voor sommige een dure investering en je moet dus altijd goed nadenken voordat je er eentje koopt. Er komt vaak meer bij kijken dan je van te voren denkt. De belangrijkste aspecten zijn kwaliteit, betrouwbaarheid, rijgedrag en natuurlijk de prijs. Dit hangt allemaal af van de productie. Je hebt verschillende type scooters namelijk scooter op benzine en scooters op elektriciteit. Daarnaast heb je veel verschillende merken die in verschillende landen worden gemaakt. In dit artikel wordt daar iets dieper op ingegaan. Er wordt gekeken naar de belangrijkste verschillen tussen scooters uit China en scooters uit Europa. Kijk wat het beste bij jou past bij Scooterwinkel Leiden

Chinese scooters

Chinese scooters zijn over het algemeen iets goedkoper dan scooters uit Europa. De Chinese merken kan je kopen voor ongeveer 1000 tot 1200 euro. Dit is redelijk goedkoop voor een scooter. Qua uiterlijk zien ze er ook prima uit. Dit komt omdat de Chinese merken vaak de Europese scooters gebruiken als voorbeeld. Ze maken deze na maar dan goedkoper. De kwaliteit is dus vaak ook iets minder. De elektrische scooters zijn daarentegen wel weer zeer goed uit China. Dit komt omdat de meeste elektronica ook uit China komt. 

Europese scooters

Europese scooters zijn uiteraard iets duurder dan scooters uit China. Dit komt omdat de kwaliteit ook wat beter is. Ze zijn daardoor wat sterker en betrouwbaarder. Hierdoor gaan ze ook langer mee. Daarnaast zijn de onderdelen makkelijker te verkrijgen. Als er dus toch iets kapot gaat kan dit makkelijk vervangen worden. Bij Chinese scooters is dat iets lastiger. Meestal zijn de scooters uit Europa ook iets zuiniger. Dit komt omdat de motor ook wat beter is. Zo bespaar je dus wel benzinekosten. 

Een Chinese of Europese scooter kopen

Nu is dus de vraag, welke scooter past het beste bij jou en welke moet je kopen? De belangrijkste punten waar je dus naar moet kijken zijn de prijs en kwaliteit in dit geval. Ben je wat meer afhankelijk van je scooter en ga je deze bijna dagelijks gebruiken, is het verstandig om een Europese scooter te kopen. Deze is kwalitatief wat beter en kan je dus meer vertrouwen bij veelvuldig gebruik. Ben je van plan om af en toe om de scooter te rijden en ben je er niet perse afhankelijk van, is een Chinese scooter de beste keuze. De kwaliteit is goed genoeg en hij is bij de aanschaf goedkoper.

Reageren is niet mogelijk.