Scooter tips Scooter tips

Met een scooter kopen ga je voor een zeer populair vervoermiddel. Wellicht heb je er al één in je bezit of ben je aan het oriënteren om een scooter aan te schaffen. Ze zijn ideaal om in de stad van A naar B te gaan. Lees hier in dit artikel hoe je eenvoudig de snelheid kunt verhogen en tegelijkertijd de levensduur van de scooter kunt verlengen. Hierdoor hoef is een nieuwe scooter kopen minder vaak nodig.

De Nederlandse regelgeving

Ieder land in Europa mag hun eigen regelgeving bepalen omtrent het verkeer. Zo rijden ze in Groot-Brittannië aan de linkerkant van de weg en mag je in Duitsland op veel wegen rijden met een onbeperkte snelheid. Nederland heeft ook zo haar eigen regels opgesteld. Zo mogen snorscooters niet sneller rijden dan 25 kilometer per uur en voor bromscooters is dat 45 kilometer per uur. De fabrikanten van de scooters zijn vaak gevestigd in het buitenland. Deze fabrikanten hoeven geen rekening te houden met de Nederlandse regelgeving bij het fabriceren van hun product. De originele scooter rijdt gemiddeld ook een stuk sneller dan hier waardoor er bij import van scooters nog aanpassingen verricht moeten worden. Deze aanpassingen zorgen er niet alleen voor dat de scooter langzamer rijdt, ook is het slechter voor de scooter wat betreft levensduur en onderhoud. Vaak wordt er in Nederland gesproken over het opvoeren van de scooter terwijl in de meeste gevallen alleen de begrenzingen worden weggehaald.

Gevolg van die beperkingen

Enkele beperkingen die toegepast worden zijn het toevoegen van een varioring, cdi, een kleinere sproeier, aanpassing in de luchttoevoer en er wordt een prop geplaatst in de uitlaat. Door de varioring wordt de v-snaar meer belast. Ook zal de bougie eerder vervangen moeten worden. De motorblok van de scooter is gemaakt voor de optimale temperatuur. Doordat de temperatuur naar beneden wordt gehaald zorgt dat voor meer vervuiling in het motorblok. Uiteindelijk leveren deze maatregelen dus nadelige gevolgen betreft de onderhoud en levensduur van het voertuig.

Reageren is niet mogelijk.