Dit moet je weten over de Klic App Dit moet je weten over de Klic App

Machinaal graven, zo begin je!

Ben jij bezig met verbouwplannen voor jouw tuin? En zijn die best wel groot waardoor je gebruik moet gaan maken van graafmachines en andere werkzaamheden waarbij de grond open gehaald moet worden? Er is een app die jou een handje helpt! We hebben het over de Klic App. Deze app zorgt ervoor dat jij onbezorgd kan beginnen aan het verbouwen van jouw stuk grond. Hoe? Lees dan snel verder!

De verplichte melding

Oke, je wilt dus iets gaan aanleggen in jouw tuin waarvoor machinaal gegraven moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een vijver, een gat voor een trampoline en ga zo maar door. Voordat je hieraan begint moet je de Klic-melding doen. Onder de grond lopen natuurlijk de nodige kabels en leidingen en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je iets raakt.

Hoe gebruik je die app dan?

Als het goed is, is de Klic-melding nu duidelijk. Nu kan je dus gebruik gaan maken van de Klic App. Door deze app te installeren krijg je toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Wanneer je de Klic-melding hebt gedaan, ontvang je in de app een duidelijk overzicht. In dit overzicht vind je gegevens als het ondergrondse netwerk, betreft de kabels en leidingen op de plek waar jij wilt graven. Zitten er dus bepaalde obstakels in dat gebied? Dan weet je precies waar je omheen moet graven. Het voordeel van de app is ook nog eens dat je alles snel bij de hand hebt. Je hoeft geen papieren documenten meer bij de hand te hebben, maar je kan gewoon alles in je telefoon vinden.

Doe vandaag nog een Klic-melding via de Klic App!

Bij de meeste gevallen wordt jouw aanvraag binnen een werkdag verwerkt. Via www.klic-app.nl voer je in waar je precies gaat graven, de precieze locatie kan je vinden op het kaartje op de website. Gewoon het adres invoeren kan natuurlijk ook. Vergeet daarna niet aan te geven wat je precies gaat doen, dit is erg belangrijk. Daarnaast moet je ook nog even aangeven wanneer je start met het graven en wanneer je ongeveer klaar denkt te zijn. Heb je al deze punten doorlopen? Dan ben je klaar om de Klic-melding door te voeren en te beginnen met je verbouwing! Mits de melding is goedgekeurd.

Reageren is niet mogelijk.