Dit moet u weten bij het plaatsen van balkonhekwerken Dit moet u weten bij het plaatsen van balkonhekwerken

Dit moet u weten bij het plaatsen van balkonhekwerken

Hekwerken dienen een nobel doel. Zij moeten namelijk uw veiligheid garanderen bij voorzieningen op hoogten. Denk bijvoorbeeld aan een balkon, trap, burg of ravijn waar u liever niet naar beneden valt. Hekwerken zorgen dus voor het voorkomen van valgevaar. Bent u toevallig op zoek naar een balkonhekwerk? Voor een balkonhekwerk kunt u terecht bij De Wit Hekwerken. Het bouwen van hekwerken wordt door de Wit Hekwerken op maat gedaan! Zij produceren, tekenen en ontwerpen het hele hekwerk voor u! De prijzen van deze aanbieder zijn daarnaast ook nog eens enorm laag! In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de regels die gelden omtrent hekwerken.

Wat is een hekwerk eigenlijk?

De klassieke balustrade bevat spijlen en een balk die als leuning werkt. Deze kom bijvoorbeeld van pas als u een trap op loopt of bij het bewandelen. De ruimten onder de leuning is vaak precies zo gemaakt dat mensen en met name kinderen, er niet doorheen kunnen vallen. Deze ruimten moeten daarom ook afgesloten zijn met spijlen, plastic of glaswerk. Daarnaast moet de ruimte tussen de spijlen niet te wijd zijn dat kinderen met hun hoofd klem kunnen komen te zitten tussen de spijlen.

Dit zijn de regels

Been balkon, raam of trap moet dus altijd dusdanig worden afgeschermd dat ongelukken voorkomen worden. Dit doet u dus in de vorm van een balustrade of hek. De minimale hoogte van deze hekwerken is dan ook wettelijk vastgelegd zodat de veiligheid van eenieder kan worden gegarandeerd. Wij zetten de regels voor u op een rij:

Minder dan 1 meter hoog van de grond: Er is geen hekwerk nodig

Meer dan 1 meter hoog en maximaal 13 meter hoog: U moet een afscheiding van minimaal een meter hoog plaatsen

Meer dan 13 meter hoog: U moet een afscheiding van minimaal 1,2 meter hoog plaatsen

Bij een bijeenkomstfunctie zoals bijvoorbeeld bij een sporthal, mag het hekwerk net iets korter zijn.

Reageren is niet mogelijk.