Hoe komen mijn accessoires het mooiste uit? Hoe komen mijn accessoires het mooiste uit?

Hoe komen mijn accessoires het mooiste uit?

Een dressoir leent zich perfect om diverse woonaccessoires op uit te stallen. Dit is een makkelijke manier om van een ogenschijnlijk simpel meubel en echte blikkenvanger te maken. Toch vinden veel mensen het nog best lastig om dit goed te doen. Je wilt namelijk je mooiste woonaccessoires kwijt op een dressoir, maar het mag er niet rommelig uit gaan zien. Lees gauw verder om te zien hoe je jouw dressoir omtovert tot het pronkstuk van jouw kamer.

De gouden regel bij dit soort dingen, is de volgende: less is more. Je moet vooral niet te veel willen, dan is de kans groot dat het rommelig oogt en dan valt er eigenlijk niets meer op. Kies dus voor één of twee opvallende, wat grotere accessoires of groepeer enkele kleinere accessoires en zet deze bij elkaar neer. Wat lastig is bij het groeperen van producten, is het vinden van eenheid. Het moet namelijk geen rotzooi worden, maar het mag er ook niet saai uitzien. De beste tip hierbij is om voor kleurtinten te gaan die elkaar goed liggen. Wissel af met verschillende vormen, materialen en structuren om een beetje spanning in het geheel te houden. Zo kun je een mooie glazen vaas perfect combineren met iets van robuust hout.

Je kunt items ook met elkaar verbinden door verschil in hoogte toe te voegen. Zet bijvoorbeeld wat kleine, landelijke woonaccessoires neer met daarnaast of erachter en mooie hoge spiegel.

Combineren is de sleutel wanneer je je interieur wilt stylen. Combineer bijvoorbeeld wat mooie designer items met iets persoonlijks. Zo zie je ook jezelf terug in je interieur. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tussen de mooie schilderijen wat persoonlijke foto’s op te hangen.

Een laatste tip is om kleuren op verschillende manieren terug te laten komen. Heb je bijvoorbeeld een schilderij hangen met prachtige gele bloemen? Leg dan een vloerkleed neer in diezelfde kleur geel en zet weer ergens anders een vaas neer in deze kleur. Zo creëer je nog meer eenheid.

Reageren is niet mogelijk.