Kiezen voor een CV ketel of warmtepomp? Kiezen voor een CV ketel of warmtepomp?

Kiezen voor een CV ketel of warmtepomp?

De keuze voor een nieuw verwarming systeem kan lastig zijn te maken. De keuze is namelijk afhankelijk van een heel aantal factoren waaronder de prijs, de huidige systemen en de locatie van uw huis. Naast het kiezen tussen de CV ketel en de warmtepomp zijn er ook nog talloze soorten warmtepompen die u kan kiezen. Maar welke is de juiste keuze? Hieronder worden wat tips besproken voor het kiezen.

De plaatsing van uw huis

Afhankelijk van wat voor huis u heeft wordt het installeren van verschillende vormen van verwarming lastiger of makkelijker,. Bijvoorbeeld als u in een flat woont, dan wordt het heel lastig en soms zelfs onmogelijk om een water/water warmtepomp te installeren. Hier is namelijk een groot ondergronds buizensysteem voor nodig en daar heeft u eenmaal niet de ruimte voor. Ook kunnen de buizen onmogelijk door de flat heen worden gelegd. Daarom kan bijvoorbeeld een lucht/lucht warmtepomp. Deze is ook vaak een stuk goedkoper om te installeren.

Ook wanneer u een vrijstaand huis heeft en de installatie van een water/water warmtepomp mogelijk is kan het te overwegen zijn een ander soort warmtepomp te installeren. Bijvoorbeeld de lucht/lucht warmtepomp kan in sommige gevallen een beter alternatief zijn.

De huidige installatie

Elk huis heeft natuurlijk een huidige warmte installatie. Afhankelijk van hoe deze in mekaar steekt kan het wijzer zijn een ander soort warmtepomp te installeren, of zelfs een heel andere vorm van verwarming. Denk aan de CV ketel, die in sommige gevallen toch de betere keus is. Bijvoorbeeld wanneer uw huis binnen zo veel jaar waarschijnlijk gesloopt wordt kan de CV ketel een betere keus zijn. De warmtepomp doet er namelijk een paar jaar over om zichzelf terug te verdienen, en als u binnenkort gaat verhuizen of uw huis wordt gesloopt dan heeft het weinig nut deze te installeren.

Reageren is niet mogelijk.