Regenwaterpomp voor in huis Regenwaterpomp voor in huis

Waarom zou men een regenwaterpomp voor in huis aanschaffen? Er zijn verschillende redenen om dat te doen. Een regenwaterpomp kan een huishouden helpen met het verminderen van het reguliere drinkwatergebruik door dit te vervangen met het opgevangen regenwater op daken en goten. Dergelijk hemelwater is uitstekend geschikt om toiletten mee door te spoelen en de tuin mee te besproeien. Daarvoor hoeft dan geen kostbaar kraanwater gehanteerd te worden dat van ver naar uw woning wordt gepompt en geheel gezuiverd is.

De regenwaterpompen en -systemen zijn er in verscheidene uitvoeringen te vinden. Deze kunnen verschillen in omvang en capaciteit afhankelijk van de hoeveelheid regenwater dat men nodig heeft. Zowel particulieren als industriële ondernemers kunnen onze diensten inschakelen. Hebt u dus een huis dat een regenwaterpomp kan gebruiken? Zet ons dan meteen in.

Regenwaterpomp functies

Een regenwaterpomp die aan het waterleidingnetwerk van het huis wordt gekoppeld kan verschillende functies uitvoeren. Er zijn dompelpompen die geheel onder water staan en zo makkelijk hemelwater kunnen verpompen. Deze worden ook wel klokpomp genoemd en staan onderaan in een regenwaterput of een regenwatertank. Daar kunnen licht vervuilde vloeistoffen die niet agressief zijn rondpompen. Denk aan water dat geproduceerd werd door regenval, maar ook grond-, vijver-, drainage- en bronwater. Zo’n regenwaterpomp is goed beschermd en waterdicht. Dat is omdat er kortsluiting kan ontstaan doordat ze elektrisch aangedreven zijn. Men mag ze daarom ook zomaar niet repareren. Aan de andere kant zijn er zelfaanzuigende regenwaterpompen die in huis het hemelwater naar specifieke aftappunten kan pompen. Dergelijke binnenpompen worden gebruikt in combinatie met een terugslagklep. Zo kan men met een regenwaterpomp een goedwerkend systeem in de woning installeren.

Overige toevoegingen aan het pompsysteem

Er zijn voor een regenwaterpomp nog enkele toevoegingen die erbij gedaan kunnen worden. Zo kan men denken aan de opslagputten en tussenstukken om de verplaatsing van regenwater te bevorderen. Wat men ook wil men kan bij ons de beste regenwaterpompen kopen en laten installeren.

Reageren is niet mogelijk.