Soorten warmtepompen Soorten warmtepompen

De soorten warmtepompen die er beschikbaar zijn maken het mogelijk om datgene voor uw huis te kiezen wat nodig is. Zo kunnen diverse soorten warmtepomp ingezet worden om verschillende vraagstukken op te lossen. Er kan een hybride warmtepomp ingezet worden die op een zuinige manier de gasketel vervangt. Aan de andere kant kunnen er installaties worden geplaatst die rendabeler zijn, maar er daarbij wel een betere isolatie voor nodig is. Hierdoor worden temperatuurschommelingen beperkt en wordt de terugverdientijd sneller gerealiseerd.

Er zijn verschillende soorten warmtepomp die elk hun eigen manier hebben om energie te onttrekken uit de omgeving. Zo zijn er varianten die enkel gebruikmaken van lucht. Anderen zijn een koppeling tussen de buitenlucht en de centrale verwarming. Gehele op water gebaseerde pompsystemen zijn er ook. Deze kunnen de warmte uit het grondwater halen waarna dat vervolgens wordt afgestaan aan de centrale verwarming. En zo zijn er aparte uitvoeringen van elk van deze soorten warmtepompen.

Hoe werkt nu zo’n warmtepomp?

Men kan een warmtepomp het best omschrijven als een installatie die diffuus opgeslagen energie in de omgeving kan ophalen en concentreren. Hierdoor kan de warmte worden afgestaan aan het interieur van het huis waarbij het zowel direct de lucht in de woning kan verwarmen als wel indirect door het leidingwater op de juiste temperatuur te brengen. Zo zijn er lucht-lucht systemen die enkel gebruikmaken van de onmiddellijke omgevingstemperatuur. Doordat dat enorm kan fluctueren is het minder betrouwbaar en rendabel. Aan de andere kant is er de mogelijkheid om een water-water systeem te installeren. Dit soort warmtepomp is uiterst efficiënt vanwege de techniek om uit grondwater de energie te halen. In de bodem zijn er veel minder variaties aanwezig waardoor dit veel beter geschikt is om warmte uit te onttrekken. Maak daarom gebruik van de warmtepomp die het beste bij uw huishouden past.

Meerdere warmtepompen

Er zijn vele soorten warmtepompen verkrijgbaar. Zo zijn erbij die een subsidie ontvangen. Dat is handig indien men een rendabel pompsysteem wil maken. Op die wijze kan men ervoor zorgen dat de meest geschikte soorten warmtepompen te verkrijgen zijn voor het huis dat u bezit. Wilt u meer informatie hebben? Ga dan naar onze website en lees daar over meerdere warmtepompen.

Reageren is niet mogelijk.