Stressvrij verhuizen van je huisdieren Stressvrij verhuizen van je huisdieren

Stressvrij verhuizen van je huisdieren

Niet alleen voor de mensen die gaan verhuizen kan een verhuizing stressvol zijn. Ook onze huisdieren hebben last van stress door verhuizing. Heb je een goudvis of hamster? Deze zal geen stress ervaren, zijn of haar kooi/kom wordt mee verhuisd. Het gaat meer over de impact op je hond of kat. Verhuisbedrijven zullen ook uw hamster op een zo veilig mogelijke manier verhuizen. Heb je een verhuisbedrijf in Den Haag gevonden die je dieren mee kunnen verhuizen? Goed zo. Hieronder lees je tips om de verhuizing zo goed mogelijk laat verlopen voor je hond en/of kat.

Zo min mogelijk verandering

Bij een verhuizing verandert natuurlijk de woning maar zorg dat de rest voor je huisdier zo veel mogelijk hetzelfde blijft. Geef hetzelfde voer en probeer de mand of krabpaal op een vergelijkbare plek te zetten. Het goed voorbereiden van de verhuizing zal ervoor zorgen dat het soepeler verloopt. Dit zal veel rumoer en herrie schelen tijdens de verhuizing. Een rustigere omgeving voor je huisdier zorgt ervoor dat het ook rustiger blijft.

Kalmerende producten

Ben je bang dat je huisdier toch te veel last zal hebben van stress, dan kan je altijd aan je dierenarts advies vragen over kalmerende producten. Hierdoor zal je huisdier zich meer ontspannen tijdens het verhuizen en went hij of zij ook sneller aan het nieuwe huis. Geef je dier nooit zo maar een ontspannend middeltje, maar raadpleeg altijd eerst de dierenarts.

Weghouden bij de verhuizing

Het beste voor je huisdier is om hem zo veel mogelijk weg te houden bij de verhuizing. Hierdoor krijgt hij of zij zo min mogelijk mee van de stress en chaos. Breng hem bij een familielid of het vaste vakantieadres. Zo kan een hond of kat ook de verhuizers niet in de weg lopen wanneer zij de spullen naar de verhuiswagen tillen.

Met deze tips zal de verhuizing in ieder geval voor je huisdier rustiger verlopen.

Reageren is niet mogelijk.