Tips met industrieel meubel voor het interieur Tips met industrieel meubel voor het interieur

Tips met industrieel meubel voor het interieur

Industriële meubels voor interieurs zijn al jaren bekend. Ondanks dat andere stijlen hun intrede maakten blijft een industrieel interieur een van de populairste interieurs in Nederland. Een industrieel bestaat niet alleen maar uit industriële meubels maar gaat veel verder door het kleur gebruik en verschillende accessoires. In dit artikel lees je hoe jij een industrieel interieur in je woning kan creëren.

Industriële meubels

Zoals al is gezegd bestaat een industrieel niet alleen uit de meubels maar het is wel een begin. Het voordeel van industriële meubels is dat ze goed te combineren zijn met andere stijlen en ook alleen een stoere afwerking aan een interieur kunnen geven. De industriële meubels hebben vaak een robuuste en stoere look. Voor banken wordt er vaak gekozen voor leer in een cognac kleur. Deze banken versterken de uitstraling van de robuuste meubels. De tafel in een industrieel interieur is meestal gemaakt van hout en/of staal, metaal of ijzer. Een combinatie hiervan zie je vaak terugkomen in de industriële tafels. Daarnaast kan er ook worden gekeken naar andere industriële meubels zoals kasten, tv-meubels en salontafels. Deze worden allemaal gekenmerkt door het gebruik van hout, staal of een combinatie hiervan.

Verlichting en accessoires

De verlichting in een industrieel interieur hebben vaak een robuustere uitstraling en zijn bijvoorbeeld oude fabriekslampen of lijken hierop. Ook worden er industriële wandlampen en staande lampen gebruikt in dit interieur. De industriële accessoires kan soms wat ongezellig overkomen maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Met wat simpele accessoires kan er warmte worden toegevoegd in het interieur. Door kleur toe te voegen in bepaalde accessoires kan er ook warmte worden toegevoegd. Ga alleen niet voor te felle kleuren.

Materialen

De materialen die worden gebruikte moeten natuurlijk worden afgestemd op de robuuste en industriële meubels. De materialen die in deze meubels worden gebruikt vind je ook terug in de rest van het interieur. Materialen zoals metaal, baksteen, leer en hout zijn de belangrijkste materialen. Dit komt terug in de verschillende accessoires of in het geval van baksteen op de muur.

Reageren is niet mogelijk.