Wilt u een warmtepomp kopen en de prijzen en werking weten? Wilt u een warmtepomp kopen en de prijzen en werking weten?

Wilt u een warmtepomp kopen en de prijzen en werking weten? 

De werking van de warmtepomp is gebaseerd op complexe natuurkunde. Het is dan ook logisch dat niet iedereen de werking van de warmtepomp snapt. IN dit artikel zullen wij u meer vertellen over de warmtepomp. Benieuwd naar warmtepomp kopen prijzen? Voor de beste warmtepomp kopen prijzen bent u aan het juiste adres bij ons installatiebedrijf. Door naar de werking van de warmtepomp.

De werking van de warmtepomp 

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om het huis te verwarmen en daarnaast van warm water te voorzien. De warmtepomp is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel die werkt op gas. Omdat er door middel van het gebruik van de warmtepomp dus minder gas gebruikt hoeft te worden moet de CO2 uitstoot met ongeveer 50% afnemen. Een warmtepomp haalt de warmte uit de omgeving. Vaak is dit de lucht, aardwarmte of warmte uit het grondwater en deze zet de warmtepomp om in energie die gebruikt kan worden om het huis mee te verwarmen. Een warmtepomp draait op stroom dus dit betekent dat het stroomverbruik waarschijnlijk toeneemt met het aanschaffen van een warmtepomp. Het gasgebruik neemt echter wel sterk af. U kunt tegenwoordig ook veel besparen op de energierekening door zonnepanelen in gebruik te nemen.

Warmte verplaatsen

Officieel gezien is de warmtepomp een mechanisme dat energie uit een bron haalt, deze energie verplaatst en vervolgens omzet in energie die een woning kan verwarmen. De bron die hiervoor wordt gebruikt heeft op zich een relatief lage temperatuur. Te laag in ieder geval om een huis goed mee te verwarmen. Het buitendeel van de warmtepomp gebruikt de warmte uit de omgeving en door koelvloeistof kan energie worden onttrokken uit een relatief lage omgevingstemperatuur. Hierdoor kan de warmtepomp het huis goed verwarmen. Is dit als nog te laag? Dan kan men een elektrische radiator gebruiken die afhankelijk is van het lichtnet. Er zijn ook vormen van een warmtepomp die u al kent. Een koelkast is namelijk in feite ook een warmtepomp.

Reageren is niet mogelijk.