Zijn gordijnen uit de mode? Zijn gordijnen uit de mode?

Zijn gordijnen uit de mode?

Als je graag door woonmagazines bladert of even rondkijkt op tijdens een huisfeestjes, zie je misschien veel trendy jaloezieën, vouwgordijnen of plisségordijnen en vraag je je af of gordijnen uit de mode zijn geraakt. Er zijn immers zoveel alternatieven voor gordijnen als het gaat om moderne raamdecoratie.

Het grote aantal opties voor raamdecoratie is echter precies de reden waarom je misschien minder ramen ziet met stijlvolle gordijnen. Er zijn gewoon meer soorten raambekleding om uit te kiezen. Toch zullen gordijnen altijd de harten van veel huiseigenaren opeisen, vooral diegenen die graag kleur- en patroon variaties gebruiken om hun interieur op te fleuren.

Het effect van automatisering op raamdecoratie

Een andere reden waarom je je vrienden en kennissen misschien ziet kiezen voor alternatieven voor gordijnen is meer een kwestie van functionaliteit dan van stijl. Gemotoriseerde elektrische rolgordijnen en jaloezieën groeien in populariteit, vooral voor huiseigenaren die hun raambekleding willen synchroniseren met hun slimme apparaten. Het is echter een vergissing om te denken dat je niet dezelfde automatiseringsfuncties kunt krijgen voor gordijnen. Een deskundige interieurstylist kan je helpen gemotoriseerde gordijnen te krijgen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook presteren zoals jij dat wilt.

Wanneer alternatieve gordijnen te overwegen

Ondanks hun vele voordelen zijn gordijnen niet altijd de beste keuze voor bepaalde soorten ramen. Bijvoorbeeld, afhankelijk van hun constructie kunnen erkers moeilijk geschikt zijn voor traditionele gordijnen. Of je hebt misschien een uitzonderlijk breed raam dat een adembenemend uitzicht biedt op een prachtig buiten landschap, en je wilt er niets van bedekken met gordijnen.

Reageren is niet mogelijk.