Zo zorg je voor een heerlijk knusse en warme najaarssfeer in huis! Zo zorg je voor een heerlijk knusse en warme najaarssfeer in huis!

wonen

Zo zorg je voor een heerlijk knusse en warme najaarssfeer in huis!

Wat hebben we genoten van een prachtige zomer hier in Nederland! De herfst is nu echter officieel begonnen en afgelopen week leek de zomer dan ook direct voorbij te zijn. Van heerlijke na-zomerdagen naar flinke buien, wind en frisse temperaturen. Deze tijd van het jaar biedt dan weer heerlijke momenten om thuis op de bank te zitten met een lekkere kop thee en kaarsjes aan. In dit artikel geven wij je een aantal tips om jouw woning helemaal klaar te maken voor die heerlijke avondjes op de bank.

Warme voeten

Warme voeten zijn een pré tijdens de koude winteravonden. Ook wanneer je onder jouw laminaat, plavuizen of gietvloer vloerverwarming hebt, zijn vloerkleden zeker aan te raden. Niet alleen biedt dit warme voeten, ook staat dit hartstikke warm en knus. Wanneer je een open haard hebt (of gewoon een goede serie volgt op Netflix) kun je de bank ook altijd eens inruilen voor een lekker plekje op een kleed.

Bloemen en planten

Bloemen zijn echt niet per se zomers. Sterker nog, tijdens de hete zomerdagen moet je echt niet beginnen aan het kopen van bloemen. Binnen no-time kun je ze dan weg doen. Je hebt voor nu ook hele gave herfstboeketten of andere leuke stukjes. Wat dacht je van een leuk schaaltje of dienblaadje met kalebassen? Zo’n plateautje staat hartstikke gezellig in een open kast of op een gave robuuste boomstamtafel bijvoorbeeld. Daarnaast zijn bloemen juist tijdens de soms wat “sombere” dagen een leuke opfleuring in je woonkamer. Vraag jouw plaatselijke bloemist welke bloemen het beste en het mooiste zijn voor het najaar.

Plaids en kussens

Zelf ben ik groot voorstander van de verwarming zo lang mogelijk uit laten en heerlijk op de bank vertoeven onder een warm plaid, eventueel een lekker kruikje op schoot en een heerlijke warme kop thee in mijn handen. Niet alleen bespaar je op de stookkosten en behoud je gezondere lucht in huis, maar ook geeft het een heerlijk knus gevoel. Gooi je bank of fauteuil dus lekker vol met sierkussens en hang een groot en dik kleed over de leuning van de bank. Optimaal relaxen in 3, 2, 1…

Lichten en kaarsjes

De basis voor sfeer is verlichting. Dat stellen veel woonstylisten. Wat maakt een pand vaak sfeerloos? Juist, grote TL verlichting. En wat maakt een ruimte ongezellig en donker? Juist, kleine of geen ramen. Verlichting is key! Ideaal is een dim-functie op je verlichting. Zo kun je het lekker fel zetten wanneer je aan de keukentafel een puzzel zit te maken (ja, lekker winters), of juist wat dimmen als je gezellig op de bank onder een dekentje zit.

Daarnaast zijn kaarsjes de ultieme sfeermakers. Ze kosten echt geen drol en wel of geen partner: jouw woonkamer verandert in een heerlijk warme en romantische setting. Met meerdere kaarsjes door de kamer biedt het tevens een beetje warmte 🙂

Reageren is niet mogelijk.