Administratieve werkzaamheden uitbesteden aan een administratiekantoor Administratieve werkzaamheden uitbesteden aan een administratiekantoor

Administratieve werkzaamheden uitbesteden aan een administratiekantoor

Wil je graag een administratiekantoor in Rotterdam inhuren zodat zij jouw administratie kunnen overnemen maar weet je niet precies wat zij voor jou kunnen doen? In dit artikel lees je wat een administratiekantoor in Rotterdam voor jouw bedrijf kan betekenen en welke werkzaamheden zij van je over kunnen nemen.

Administratieve taken

Het boeken van inkoop- en verkoopfacturen, lonen en investeringen kan een administratiekantoor voor je verzorgen. Gebruik je online boekhouden om zelf deze onderdelen te boeken, dan kan een administratiekantoor of boekhouder je helpen met het opzetten van de boekhouding en het afsluiten van een boekjaar.

Naast het inboeken van de administratie kan een administratiekantoor ook je loonadministratie verzorgen. Het kantoor zal dan loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiftes en betaalbestanden maken.

Een administratiekantoor kan ook de jaarrekening van jouw bedrijf opstellen. Hiermee krijg je een financieel overzicht waarmee je de basis hebt voor belastingaangiftes. De jaarrekening vormt vaak ook de basis voor de aangifte van vennootschapsbelasting.

Verschillende belastingaangiftes doen

Een administratiekantoor kan verschillende belastingaangiftes voor je bedrijf doen. Een daarvan is bijvoorbeeld de omzetbelasting. Als je administratie up-to-date is dan kan dit al met een druk op de knop. Er zijn veel ondernemers die de omzetbelasting te of verkeerd indienen waardoor zij boetes krijgen of correctie werkzaamheden moeten doen. Een andere belastingaangifte die een administratiekantoor kan doen is de inkomstenbelasting. Vaak levert de inkomstenbelasting ondernemers en particulier veel hoofdpijn op terwijl dit niet nodig is. Een administratiekantoor of boekhouder kan dit heel gemakkelijk voor je doen en daarnaast kunnen ze je adviseren over verschillende belastingvoordelen.

Als je een besloten vennootschap hebt ontkom je niet aan het jaarlijks opstellen van de aangifte van vennootschapsbelasting. Een administratiekantoor is vaak gespecialiseerd in het doen van fiscale aangiften waardoor het hen veel minder tijd kost dan wanneer je het zelf helemaal gaat doen.

Reageren is niet mogelijk.