Rotterdams Tandheelkundig Centrum en het behoud van witte tanden Rotterdams Tandheelkundig Centrum en het behoud van witte tanden

Rotterdams Tandheelkundig Centrum en het behoud van witte tanden

Tegenwoordig is er een trend aan de gang van het bleken van de tanden. Hollywood sterren verblinden zowat de camera als zij lachen door de witte tanden die hen die zogeheten “Hollywood Smile” geeft. Heeft u last van uw gebit? Dan kunt u terecht bij Het Rotterdams tandheelkundig Centrum! Op https://www.rotterdamstandheelkundigcentrum.nl/

Kunt u eenvoudig in contact komen met de specialisten van deze praktijk. Omdat voorkomen beter is dan genezen zullen wij u in dit artikel voorzien van een aantal tips om uw witte tanden te behouden.

Drink voldoende water

Bacteriën en zuren die vrijkomen in uw mond als u eet en drinkt wordt ook wel een zuuraanval genoemd. Alles wat wij consumeren zal onze tanden aantasten. Het is daarom verstandig om na het eten altijd een aantal glazen water te nemen. Zo spoelt u het laag van zuur en suikers voor een gedeelte weg.

Let op wat u eet

Witte tanden zullen verkleuren als ze in aanraking komen met de kleurstoffen die we vinden in veel van het eten en drinken dat wij consumeren. Producten zoals koffie, wijn en thee bevatten namelijk het stofje tannine. Deze kleurstof zal het tandglazuur aantasten en uw gebit verkleuren. Let ook op voor producten met synthetische kleurstoffen. Deze vindt u vaak in suikerhoudende producten en chocola. Denk bijvoorbeeld aan M&M’s. Ook bepaalde medicijnen bevatten deze kleurstof. In medicijnen zoals antibiotica bevatten namelijk vaak ook tannine.

Bezoek de tandarts

Voor het behoud van uw witte tanden is het van belang dat u de tandarts regelmatig bezoekt. De tandarts kan namelijk tijdig gaatjes en aantasting van het glazuur detecteren. Het is aangeraden om de tandarts minimaal eenmaal per zes maanden te bezoeken. Overweeg daarnaast eens een bezoekje aan de mondhygiënist. De mondhygiënist kan u namelijk helpen met het reinigen van tandplak en tandsteen op plekken die voor u moeilijk te bereiken zijn.

Reageren is niet mogelijk.